Cu totii ne-am „copilarit” nu o data, de-a lungul timpului, din motive care mai de care mai diferite… Devii glumet cand incerci sa socializezi, iar cand esti indragostit, faci gesturi amuzante cand vrei sa iesi in evidenta sau chiar sa enervezi pe cineva. Evident, de asta nu a fost scutita nici Simona Halep, poate unul dintre cei mai seriosi si cu capul pe umeri oameni. Cu toate astea, ca oricare dintre noi, marea sportiva are si ea momentele ei de defulare din cand in cand.
Ca atare, Simona Halep are obiceiul, devenit deja un tic, ca in urma unor momente tensionate sau in clipele de bucurie intensa sa scoata limba. Acest lucru se intampla cu sau fara intentie, dar de fiecare data tenismena este extrem de simpatica. Iata ce spune specialistul despre aceasta manifestare!
Ce spune psihologul despre ticul Simonei Halep
„Persoanele familiarizate cu zona de dezvoltare personala, psihologie, cu siguranta, au auzit de notiunea de copil interior, si aproape ca a devenit cliseu sa tot spui ori sa ti se spuna sa ai grija de copilul tau interior. Numai ca… nu exista un singur copil interior, ci o intreaga gasca! Avem copilul vulnerabil, cel care se simte trist, dezamagit, abandonat, lipsit de afectiune si care are nevoie de iubire, de atentie, sa se simta important.
Cand nevoile lui nu sunt indeplinite, se creeaza o rascoala si poate aparea copilul furios care cere iubire intr-un mod putin mai abrupt, ori copilul indisciplinat sau copilul impulsiv care nu are rabdare, are toleranta scazuta la frustrare, vrea sa i se indeplineasca dorinta pe loc. Dar exista si copilul fericit care este vesel, jucaus, spontan, traieste placerea, bucuria, isi exprima sentimentele. Cum se manifesta acest copil fericit? In multiple feluri. Oricui i s-a intamplat sa topaie de fericire, sa tipe, sa aplaude, sa ridice bratele in aer, sa faca un dans caraghios ori sa scoata limba. Doar asa procedeaza copiii, nu?
Chiar daca ai si 30-40-50 de ani, ti s-a activat modul de copil fericit. Un bun exemplu sunt competitiile sportive cand castiga favoritul tau si ajungi de bucurie sa te imbratisezi cu necunoscuti, care iti impartasesc frenezia, dar zici ca sunt cei mai buni prieteni ai tai si va stiti de-o viata. Mai mult, victoria sportiva le permite barbatilor sa intre in modul de copil fericit si sa-si manifeste emotiile, chiar sa planga, acum au voie'. Asta intr-un context social care ne-a invatat (gresit!) ca barbatii sunt puternici si numai femeile au emotii sau e ok ca numai ele sa si le exprime. Care este tinta fiecaruia? Sa ne accesam mai mult copilul fericit si ipostazele care ne aduc bucurie si stare de bine”, spune Catalina Cristescu, psihoterapeut, intr-un interviu pentru redactia perfecte.ro.