29.07.2024
Premieră pentru Republica Moldova! Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris - FOTO/VIDEO

În finala mică a categoriei de greutate 66 de kilograme, el a dispus de francezul Walide Khyar! Denis Vieru devine primul judocan moldovean care reușește să cucerească o medalie la o ediție a Jocurilor Olimpice.

După ce a câştigat titlul european şi s-a ținut timp de patru ani în topul mondial al probei, Denis Vieru confirmă statutul său de mare campion şi la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ea este unica femeie din Moldova care practică para judo! Povestea Innei Cernei, cea care ne va reprezenta țara la Jocurile Paralimpice: „La prima luptă a fost totul lent, natural” - VIDEO

Judocanul a câştigat prima medalie olimpică în istoria judo-ului din Republica Moldova şi prima medalie la ediția Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

În finala mică a categoriei de greutate 66 de kilograme, care a avut loc duminică, 28 iulie 2024, Denis Vieru l-a învins pe finlandezul Luukas Saha în optimile de finală și pe sârbul Stranhija Buncic în sferturi. În semifinale a avut de înfruntat pe campionul olimpic, japonezul Hifumi Abe, care l-a învins pe Vieru în golden score. Ulterior, în meciul pentru medalia de bronz, Denis Vieru a obținut o victorie împotriva francezului Walide Khyar.

TOP 10 cele mai frumoase femei din lume în 2024, potrivit științei și proporțiilor de aur. Cine este în fruntea clasamentului - FOTO

După ce a obținut medalia, Denis Vieru a venit public cu un mesaj, menționând: „Mă simt perfect. Sunt mândru de țara mea, de oamenii care au stat alături mereu, au crezut, m-au susținut. Cred că este cea mai frumoasă clipă. Am făcut-o pentru mulți oameni. Este mereu loc de mai bine, dar este un pas foarte important, o trambulină, aș spune, pentru viitor, și o bună motivație pentru copii, colegi care tind să devină super-staruri în judo”.

Cu un mesaj de felicitare a venit și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova: „Avem prima medalie de la Jocurile Olimpice! Felicitări pentru bronzul la judo, Denis Vieru! Ne mândrim cu perseverența și pasiunea ta”.

Denis Vieru este un judocan moldovean. Sportivul a câștigat medalia de bronz la Campionatul de Juniori din 2015 și medalia de aur la Campionatul European de Tineret din 2016. În 2019 a cucerit medalia de aur la Universiada de la Napoli, tot în 2019 el a obținut bronzul la Campionatul Mondial de la Tokyo. La ediția din 2022 a ocupat din nou locul 3. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au avut loc în anul 2021, s-a clasat pe locul 9. La Europene a câștigat medalia de bronz în 2020 și 2022, după ce a cucerit titlul european la Campionatul de la Montpellier din 2023.

Olimpiada modei: momente fashion remarcabile în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris - FOTO

Articole din aceeasi categorie