25.06.2020
Liderul mondial al tenisului masculin a fost testat pozitiv cu COVID-19

Sarbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, a anuntat zilele trecute ca a fost testat pozitiv la noul coronavirus. 

Pe pagina sa de Instagram, Novak a declarat ca este infectat cu noul coronavirus: „Imediat cum am ajuns la Belgrad, am fost testat pentru coronavirus. Rezultatul meu este pozitiv, la fel cel al sotiei Jelena, in timp ce al copiilor nostri este negativ.” 

In lipsa unor competitii mondiale, Novak Djokovic, numarul 1 mondial la tenis masculin, a organizat o serie de meciuri in cadrul unui turneu balcanic – Adria Tour. 

In ciuda pandemiei si a avertizarilor OMS, la turneu au participat multe persoane importante ale tenisului mondial masculin din zona Europei de Est, dar masurile de distantare sociala nu au fost respectate de multimea uriasa din tribune si nici mastile de protectie nu erau purtate.  

In urma testelor efectuate dupa turneu au mai fost confirmati pozitiv si alti jucatori de top: Grigor Dimitrov, Borna Coric si Viktor Troicki, ultimul infectand-o si pe sotia lui insarcinata. 

Novak a scris si o postare pe retelele de socializare in care isi cere scuze pentru neplacerile provocate:„Tot ce am facut in ultima perioada am facut cu inima curata si cu intentii sincere. Scopul nostru a fost sa trimitem un mesaj de solidaritate si compasiune in aceasta zona. Am organizat acest turneu doar in scopuri filantropice si am fost incantat de reactia tuturor celor implicati. Am crezut ca sunt suficiente conditii de siguranta, mai ales ca pandemia era in regres. Din pacate, acest virus este inca printre noi si reprezinta o realitate pe care inca trebuie sa o infruntam. Sper ca situatia se va imbunatati, iar viata va reveni la normal. Imi pare rau pentru fiecare caz aparut, sper ca starea de sanatate a celor infectati nu se va complica si toata lumea va fi bine” 

Surse foto: Instagram, Google.com

Articole din aceeasi categorie