28.04.2023
Este prima femeie din Republica Moldova care a obtinut medalia de 6 maratoane mondiale majore! Afla povestea Veronicai Gutu Serdta, cea care a adus faima tarii noastre - VIDEO

A revenit recent din Londra, unde a devenit prima si unica femeie din Republica Moldova care detine medalia de 6 maratoane mondiale majore. Veronica Gutu Serdta la O Seara Perfecta.

Veronica a recunoscut ca inca nu realizeaza ce succes major a obtinut. „Initial cand am pornit in aventura aceasta nici nu mi-am imaginat la ce ma provoc. Acum inca sunt pe valul acela de emotii. Inca nu realizez ceea ce am obtinut, insa una stiu, acest an a fost un an competitional cu mine insumi. E o victorie personala si ma bucur ca am bifat cu brio aceasta provocare care mi-am pus-o acum 1 an si 3 zile in urma.”, a spus maratonista.

Intrebata cum i-a venit ideea de a participa la aceste maratoane, Serdta a raspuns: „Ideea a pornit de la oamenii pe care i-am intalnit. Unul dintre prieteni mi-a trimis a poza cu medalia pe care o detin toti alergatorii la finele acestei calatorii. Initial a fost o curiozitate pentru ca habar nu aveam ce reprezinta ea. Mai tarziu s-a dovedit ca acesta curiozitate a fost atat de mare ca m-am trezit ca sunt in drumul asta de a bifa pe rand aceste maratoane. Sunt niste maratoane mondiale foarte cotate unde mii si sute de mii de alergatori din toate colturile lumii isi doresc sa ajunga. Am zis ca vreau sa ma provoc si mi-am dat un timp limita. Acum sunt aici si sunt fericita.”

Mihaela Cavcaliuc - primele imagini cu chipul ei, dupa operatia estetica la care a recurs: „Fara filtre, fara editare” - FOTO

Pentru a fi cunoscuta mai bine de catre public, maratonista a povestit cateva lucruri despre ea. „Din copilarie am fost mai plinuta, dar atunci nu atrageam atentia la aspectul acesta. La 18 ani am realizat totusi ca nu este ok cum sunt. Am incercat diferite diete, regimuri alimentare. Nu functionau, dar intr-un moment dat am gasit dieta perfecta...”

Cand a luat decizia de a alerga cele 6 Maratoane Mondiale Majore, Veronica a fost sustinuta de intreaga familie. „Sotul a reactionat destul de ok. Chiar m-a incurajat, el fiind fost sportiv. El intelege toate aceste dorinte. Mereu m-a sustinut. M-au sustinut din prima toti.”, a mentionat maratonista.

„Medalia este un rezultat al vointei noastre, al determinarii. Un triumf al mintii.”, a recunoscut Veronica Gutu Serdta.

Povestea gemenelor siameze Carmen si Lupita Andrade. Cum arata viata lor la 22 de ani

In cele din urma, in cadrul emisiunii, sportiva a povestit istoria fiecarei medalii pe care a obtinut-o in cadrul celor 6 Maratoane Mondiale Majore.

Articole din aceeasi categorie