06.08.2024
Debut nefericit pentru primii luptători moldoveni la Jocurile Olimpice de la Paris! Victor Ciobanu și Irina Rîngaci au suferit înfrângeri - FOTO

Luptătorii moldoveni au făcut pasul pe tatami la Jocurile Olimpice de la Paris, dar debutul lor nu a fost unul de succes. Victor Ciobanu și Irina Ringaci, reprezentați ai Moldovei în competițiile de lupte, s-au confruntat cu adversari puternici și au înregistrat rezultate care nu au corespuns așteptărilor lor.

Victor Ciobanu a început duelul cu Se Ung Ri, sportiv din Coreea de Nord, care nu se poate lăuda cu un palmares bogat. Moldoveanul era condus cu 3 la 2, iar la un moment dat a apelat la un procedeu spectaculos. Victor Ciobanu a atacat când mai rămăsese un minut până la încheierea luptei, dar, în loc să își pună adversarul la podea, i-a oferit oportunitatea lui Se Ung Ri să îl prindă pe saltea. Nord-coreeanul a profitat și a încheiat bătălia cu victorie.

Luptătoarea Irina Rîngaci a cedat în optimele de finală în fața sportivei din Coreea de Nord, Sol Gum Pak. A fost debutul său la o ediție a Jocurilor Olimpice.

De ce ne dor dinții când consumăm alimente reci sau fierbinți? Află care este efectul lor asupra smalțului și a dentinei

După înfrângerea de la JO 2024, Irina a venit cu un mesaj plin de regrete în mediul online:„Cu regret părăsesc această competiție cu o înfrângere, înfrângere destul de dureroasă pentru mine. Îmi pare rău ca am dezamăgit atâta lume care au sperat și au crezut în mine. Olimpiada este o competiție psihologică, iar eu am pierdut testul! Au fost piedici, au fost tensiuni, a fost presiune dar asta e. SE BUCURA UNII DE SCÂRBĂ ALTORA. Scriu cu durere aceste gânduri pentru că știu după ce am venit aici la Paris, dar din păcate nu mi-a reușit de această dată. Țin capul capul sus și merg mai departe și sper să mă mai întorc pe saltele olimpice. Vă mulțumesc celor care ați ținut pumnii strânși pentru mine”.

Crezi că laptele este cea mai bogată sursă de calciu? Ei bine, nu este chiar așa! Top 6 alimente cu un conținut record de calciu - VIDEO

 Până acum Moldova a obținut două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, grație judocanilor Denis Vieru și Adil Osmanov.

Medaliații olimpici Vieru și Osmanov vor fi întâmpinați în această seară la  aeroport | IPN

Republica Moldova va mai fi reprezentată zilele următoare pe saltea de luptătorii: Mariana Drăguțan (lupte feminine, 7 august); Valentin Petic (lupte greco-romane, 7 august); Anastasia Nichita (lupte feminine, 8 august); Radu Lefter (lupte libere, 10 august); Maxim Saculțan (lupte libere, 10 august).

6 august: evenimentele, curiozitățile și personalitățile zilei - FOTO

Irina Rîngaci este o sportivă moldoveancă, luptătoare în stil lupte libere. În 2021 ea a câștigat doua medalii de aur la proba de 65 de kilograme, la Campionatul mondial de la Oslo, cât și la Campionatul european de la Varșovia. Este prima campioană mondială la lupte din istoria Republicii Moldova.

Luptatoarea moldoveana Irina Ringaci a cucerit aurul la Campionatul Mondial  de Seniori U23 - NewsMaker

Victor Ciobanu este un luptător greco-roman din Republica Moldova. A câștigat medalia de aur la proba de 60 de kilograme la Campionatele Mondiale de lupte din 2021, organizate la Oslo, Norvegia. Este primul luptător care reprezintă Moldova și a câștigat o medalie de aur la lupte greco-romane, la Campionatele Mondiale de lupte.

Luptătorul din Moldova Victor Ciobanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de  la Paris - NewsMaker

Autoritățile britanice au refuzat să elibereze pașaport unei fetițe pentru că poartă un nume din Game of Thrones. Ce a urmat

Articole din aceeasi categorie