13.06.2019
De ce ti se lasa sanii? Renunta la aceste obiceiuri nocive
Sanii tai incep sa se lase odata cu inaintarea in varsta. Exista insa si cativa factori care accelereaza acest proces.

Iata tot ce trebuie sa stii.

Dietele drastice - Daca slabesti foarte mult, elasticitatea sanilor tai se va pierde si nu o vei mai putea recupera.

Fumatul - Deterioreaza pielea, inclusiv pielea din jurul sanilor.

Alergatul si sportul intens fara bustiera - Activitatile intense fac ca sanii tai se se miste foarte mult, in toate directiile.

Exercitii pentru sani fermi

Flotarile intaresc muschii pectorali

Acest exercitiu ramane unul de baza pentru a te putea bucura de o forma frumoasa si ferma a muschilor pectorali.

Pentru inceput, alege sa faci flotarile tinand genunchii pe sol, picioarele incrucisate si mainile cat mai indepartate de corp.

Secretul executarii corecte sta in pozitia coatelor care trebuie sa se indoaie in exterior pe masura ce lasi corpul spre sol si spatele trebuie sa fie in permanenta drept. Incepe cu 3 seturi a cate 15 flotari. E nevoie sa nu faci pauza mai mult de 10 secunde.

Pozitia Arcului

Cunoscuta si sub numele de dhanurasana, te ajuta sa iti lucrezi muschii de la nivelul umerilor, a pieptului si intinde foarte bine tot corpul.

Pentru acest exercitiu, este necesar sa te intinzi pe burta. Indoaie genunchii astfel incat sa poti sa apuci gleznele cu mainile, formand in felul acesta un arc. Incearca sa duci catre tavan simultan si picioarele si mainile, tine capul ridicat. In felul acesta pieptul se va duce spre inainte si toata musculatura se va intinde precum la streching.

Incearca sa mentii aceasta pozitie timp de 30 de secunde, respirand si expirand lent pe nas. Repeta aceasta postura de 5 ori dupa care poti sa apelezi la binemeritata pauza de 10 secunde.

Lucrul cu ganterele

Ganterele se dovedesc destul de utile atunci cand vrei sa lucrezi zona pectorala. Totodata, vei lucra si muschii umarului, ai gatului si imaplicit spatele.

Din pozitia stand drept, flexeaza genunchii si apleaca trunchiul in fata. Inspira si ridica mainile in lateral, tinand coatele putin flexate si antebratele paralele cu solul. Expira lent pe revenirea bratelor.

Incepe cu doua seturi de 10 exercitii pentru care sa faci 12 repetari.

Nu uita sa te hidratezi corespunzator si nu exagera din prima cu numarul de repetari chiar daca tu crezi ca mai poti. Alege sa cresti treptat de la zi la zi.

Pozitia Triunghiului

Prin acest exercitiu iti vei lucra musculatura picioarelor, a pieptului si vei contribui la buna stimulare a functionarii organelor abdominale.

Astfel din pozitia stand in picioare, departeaza picioarele mai mult decat nivelul umerilor, orienteaza piciorul stang la 90 de grade in fata si du pieptul la 45 de grade in interior. Avand ambii genunchi incordati, coboara bratul stang catre glezna piciorului drept, in timp ce intinzi catre tavan celalalt brat. Privirea trebuie sa urmareasca bratul din aer si sa mentii pozitia 30 de secunde, apoi sa schimbi bratul.

Plank-ul lucreaza tot corpul

Un exercitiu ideal pentru a-ti incepe ziua. Asaza-te in pozitia clasica de flotare cu picioarele in dreptul liniei soldurilor, indoaie bratele, pentru ca sprijinul tau sa fie pe antebrate, si impreuneaza palmele.

Mentine trunchiul si posteriorul in linie dreapta fara sa atingi solul, tinand in permanenta abdomenul si fesierii incordati.

Aceasta pozitie trebuie sa o mentii cat de mult poti, incearca sa stai cel putin un minut in prima zi, apoi poti sa cresti atat timpul de efectuare, cat si gradul de dificultate. Daca vei efectua acest exercitiu zilnic, iti vei spori rezistenta, musculatura si postura. Dupa cateva zile, poti din aceasta pozitie sa ridici cate o mana sau un picior pentru a face exercitiul mai solicitant.

Tu faci aceste exercitii?

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie