07.08.2024
Atleta Zalina Marghieva a reușit să stabilească un nou record pentru Moldova! Despre ce este vorba - FOTO

La data de 4 august, atleta Zalina Marghieva a evoluat la proba de aruncare a ciocanului la Jocurile Olimpice de la Paris. Cu toate că nu a reușit să se califice în finală, aceasta a putut să stabilească un record, devenind prima sportivă din istoria țării care participă la cinci ediții consecutive.

Zalina Marghieva, atletă din Republica Moldova, a participat la a cincea ediție cosecutivă la Jocurilor Olimpice. Sportiva a concurat la proba de aruncare a ciocanului la Jocurile Olimpice de la Paris, pe 4 august 2024. Din păcate, ea nu a reușit să avanseze în finală, înregistrând un rezultat de 67.84 de metri în grupa B, care nu a fost suficient pentru a se clasa în top 12. 

De la Ava Sophia și Meryem Ece până la Yağmur Irmak! Cele mai rare prenume feminine înregistrate în Republica Moldova în anul 2024 - FOTO

„Atleta Zalina Marghieva a strălucit la cea de-a cincea participare a sa la Jocurile Olimpice, reușind un impresionant rezultat de 67,84 metri la proba de aruncare a ciocanului! Deși nu s-a calificat în finală, Zalina a demonstrat o determinare de neclintit și un spirit de campioană, inspirându-ne pe toți”, a scris Olympic Moldova pe pagina lor de Facebook. 

Zalina Marghieva este unica sportivă din Republica Moldova calificată de 5 ori la Jocurile Olimpice. Practică atletismul și aruncarea greutății de 24 de ani. Este prima și unica sportivă din Republica Moldova care aruncă ciocanul peste 70 de metri, fiind în top 8 la Jocurile Olimpice. 

Moda din Republica Moldova şi succesele internaţionale! Ei sunt designerii autohtoni cunoscuți în întreaga lume - GALERIE FOTO

26 de sportivi reprezintă Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, care se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. 15 sportivi și-au încheiat deja evoluția.

Republica Moldova a obținut două medalii de bronz la Jocurile Olimpice 2024. Judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov au câștigat medalii în categoriile de greutate de 66 de kilograme și de 73 de kilograme.

SURSĂ FOTO: Facebook/ Olympic Moldova 

Articole din aceeasi categorie