07.08.2024
Moda din Republica Moldova şi succesele internaţionale! Ei sunt designerii autohtoni cunoscuți în întreaga lume - GALERIE FOTO

Chiar dacă suntem o țară relativ mică, tendințele de la noi în materie de modă au cunoscut un real succes în străinătate. 

Designerii moldoveni s-au marcat în lumea modei prin creații autentice și valoroase. Ei au fost cei care și-au folosit propriul nume pentru a lansa branduri autohtone, demne de toate aprecierile. Iată care sunt aceștia.

Valentina Vidrașcu a reușit să impresioneze cei mai exigenți critici fashion. Din 1999, când a lansat prima colecție inspirată de costumul tradițional românesc, Valentina Vidrașcu a continuat sa creeze colecții care valorifică portul național și simbolurile acestuia, dăruind o noua identitate unor piese vestimentare ca: ia, catrința, bundița, brâul. O altă piesă centrală a colecțiilor semnate de Valentina Vidrașcu este rochia-ie.

A înregistrat un rezultat impresionant! Atletul Andrian Mardare a reușit să se califice în finala competiției de aruncare a suliței, la Jocurile Olimpice de la Paris - FOTO

Evgheni Hudorojcov a creat în 2009 brandul „EHO by Evgheni Hudorojcov”. La baza rochiilor elegante semnate de el stă un tandem de stil modern și clasic. Atuul designerului sunt stofele sofisticate și modelele neordinare. Evgheni Hudorojсov stabilește un echilibru între conservatism și extravaganță.

7 august: evenimentele, curiozitățile și personalitățile zilei - FOTO

Alina Bradu este una dintre cele mai apreciate creatoare de modă din Republica Moldova. Lucrările ei au cucerit rapid inimile clientelor. Piesele în stil național și etno semnate de Alina Bradu stârnesc mereu interes în rândul moldovenilor.

Olga Blanc este creatoarea unuia dintre cele mai renumite branduri din Moldova. Vedete precum Sofia Vegara și Olga Buzova i-au purtat creațiile.

Așa arată prima Miss AI din lume! Reprezentanta României este în top 10 frumuseți generate de Inteligența Artificială - FOTO

Pălăriile semnate de Iuliana Chiroșca sunt adevărate piese de artă. Procesul de creație decurge după o formulă știută doar de ea.

Creațiile Dianei Voevuțki au făcut nu numai o dată înconjurul lumii. Designerul mizează pe culorile pastelate și dantelă sexy, care cuceresc instantaneu clienții.

Articole din aceeasi categorie