Hanoracul era inclus in colectia „Tempest”, dedicata tinerilor si realizata de directorul de creatie - Riccardo Tisci. Printre vocile critice la adresa Burbbery s-a numarat si cea a modelului Liz Kennedy, care a scris pe Instagram: „Sinuciderea nu este moda. Sa nu uitam nici de oribila istorie a linsajului.” Compania a retras imediat controversatul hanorac, Marco Gobbetti, reprezentantul Burberry, spunand ca brandul a facut „o greseala uriasa”. „Vom reflecta asupra acestui caz, vom invata din el si vom lua toate masurile pentru a nu se repeta.”, a mai spus Gobbetti.
La randul sau, Tisci a spus ca era vorba de o tema nautica si ca nu s-a gandit nicio clipa ca opinia publica va asocia funia respectiva cu un streang. Fashion label-ul Burberry a distrus produsele din stocul de anul trecut, in valoare de 33 de milioane de lire sterline, scria la finalul anului BBC. Distrugerea stocului de haine nu e o practica neobisnuita in industria modei, ea fiind, de regula, intalnita la toate marile branduri. Louis Vuitton sau Vivienne Westwood, de exemplu, distrug tot ce nu vand pentru a-si putea tine promisiunea de brand fata de client – si anume ca articolele pe care le cumpara de acolo sunt exclusiviste, nu sunt disponibile pentru toata lumea, asa cum ar fi disponibile, daca stocul nu ar fi distrus si acestea ar ajunge in donatii sau in magazinele second-hand. Practic, aceste companii nu doresc ca produsele lor sa ajunga in mainile unor oameni care ar devaloriza atributele brandului.
Potrivit informatiilor facute publice de compania britanica, in ultimii cinci ani, marfa distrusa de Burberry a valorat peste 90 de milioane de lire sterline, insa, potrivit declaratiilor facute de oficialii Burberry, brandul nu considera ca acesti bani reprezinta o pierdere, ci o investitie in increderea clientilor. In ultimul an financiar, Burberry a raportat o crestere a profitului cu 5%, pana la 431 milioane de lire sterline, cu vanzari de pana la 2,7 miliarde de lire sterline.
Sursa foto: Google.com; Instagram.com
Sursa video: Youtube.com