Am pregatit o reteta pe care, cu sigurnata, nu o veti uita curand. Ce poate fi mai memorabil si mai delicios daca nu o cina italieneasca. Pasta carbonara are o reteta simpla si rapida, perfecta pentru o masa romantica. Ca sa completezi momentul, ai grija sa pui la frigider un vin alb.
Prinde reteta:
• 100 gr paste;
• 70 gr bacon Nivalli;
• 2 oua;
• 50 gr parmezan razuit;
• busuioc;
• ulei de floarea soarelui;
• sare.
Pune pastele in cratita cu apa clocotinda, unde ai presarat sare. Lasa-le sa fiarba al dente timp de 6-8 minute (vezi ce scrie pe ambalaj), iar intre timp feliaza baconul, dupa care taie fiecare felie in dungi pe verticala. Incinge o tigaie cu ulei si caleste baconul feliat 3-4 minute, dupa care pune baconul intr-un bol si pune pastele in tigaie pentru 2-3 minute, amestecand frecvent. Separat, bate bine ouale si adauga parmezanul razuit, amesteca bine. Toarna amestecul de oua si parmezan in tigaia cu paste si amesteca bine. Atentie sa nu reuseasca sa se gateasca ouale. Aseaza pastele intr-o farfurie incapatoare, adauga baconul deasupra si decoreaza cu cateva frunzulite de busuioc. Toarna vinul rece in pahare si savurati cina italieneasca.
Fondat in 2010, Nivalli este un combinat de carne si mezeluri din Dubasarii Vechi, Criuleni, amplasat intr-o zona ecologica pe Valea Nistrului, de unde-i vine si numele. Echipa Nivalli si-a dorit sa readuca gustul produselor traditionale din carne, facute cu dragoste si rabdare, dar urmand cele mai aprigi standarde europene. Specialistii din bucataria Nivalli sunt intr-o permanenta cautare de retete noi, tehnologii inovatoare si gusturi inedite. Utilajul de procesare este adus din Austria si Germania, tari cu o industrie dezvoltata a utilajelor de procesare a carnii.
Sursa video: Youtube.com
*Acest articol este un produs comercial.