O prajitura ieftina si care se prepara repede, perfecta pentru perioada postului. Iata reteta pentru negresa de post!
Se poate prepara si in varianta „de dulce” daca in loc de apa se adauga lapte, scrie adevarul.ro. Poti sa faci si un sos de ciocolata, dintr-o tableta topita la aburi.
Ingrediente:
1/2 cana de ulei,
1 cana de apa,
1 cana de zahar,
2 cani de faina,
2 linguri de gem de prune,
2 linguri de cacao,
2 lingurite de bicarbonat,
2 linguri de zeama de lamaie,
nuca macinata,
esenta de rom,
coaja unei lamai,
un praf sare.
Mod de preparare:
Intr-o craticioara, se pune la foc mediu zaharul, apa, gemul si cacao, pana cand se omogenizeaza si se topeste zaharul.
Dupa ce se stinge focul, se separa 10 linguri din amestecul obtinut si se pastreaza pentru glazura.
Se adauga bicarbonatul, faina, nuca macinata, mirodeniile si praful de sare.
Se amesteca pana obtii o compozitie omogena.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau ulei si faina, apoi se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, in functie de cuptor.
Se scoate tava de la cuptor, se toarna glazura si se mai pune inca 5-6 minute la cuptor.
Pofta buna!