20.01.2025
Cum alegi și păstrezi alimentele pentru a evita toxiinfecțiile alimentare? Nutriționista Carolina Costin face claritate la acest subiect - VIDEO

Toxiinfecțiile alimentare sunt o problemă de sănătate comună, care poate fi evitată prin alegerea corectă a alimentelor. Nutriționista Carolina Costin ne oferă câteva sfaturi pentru a ne proteja de riscurile bacteriilor și microbilor, care pot contamina produsele alimentare. În articolul de mai jos, afli câteva recomandări.

Evitați cumpărarea jumătăților de fructe și legume

Nutriționista a notat: „Nu cumpăra jumătăți de fructe și legume. Fie că e vorba despre o jumătate de pepene sau o bucată de dovleac, trebuie să știi că odată ce a fost îndepărtată coaja, bacteriile se vor înmulți cu rapiditate pe suprafața expusă a alimentului”.

Sasha Letty - detalii despre divorțul de Dumitru Stașcu! Cu cine locuiește acum fiica lor comună - VIDEO

Verificați atent defectele vizibile ale alimentelor

Un alt sfat important este să verifici cu atenție orice defect vizibil al fructelor și legumelor, înainte de a le cumpăra sau consuma: „Atenție la defectele vizibile. Dacă roșia are coaja crăpată sau bananele sunt lovite, mai bine să le eviți. În acest caz, bacteriile pătrund cu ușurință în interiorul alimentului”.

Nu spălați ouăle

Deși poate părea un obicei igienic să speli ouăle înainte de a le depozita sau folosi, acest lucru nu este recomandat. Carolina a spus: „Foarte important, nu spăla niciodată ouăle și asta pentru că la suprafața ouălelor se află o membrană protectoare care nu permite bacteriilor precum Salmonella să pătrundă în interiorul produsului”.

Îl recunosc trecătorii de la Piața Centrală pe Gheorghe Țopa? N-o să-ți vină să crezi cu ce vedetă a fost confundat: „E dintr-un film indian” - VIDEO

Mucegaiul – un semnal de pericol

Mucegaiul de pe alimente reprezintă un semnal clar că produsul nu mai este sigur pentru consum: „Iar dacă vorbim despre mucegaiul de pe alimente, ce trebuie să știi e că toate alimentele pe care observi urme de mucegai trebuie să ajungă direct în coșul cu gunoi. Chiar dacă vei încerca să îndepărtezi mucegaiul fie cu o lingură sau un cuțit, sporii de mucegai sunt oricum pătrunși adânc în aliment și nu pot fi îndepărtați în tootalitate”, atrage atenția Carolina Costin.

Evitați congelarea și decongelarea repetată a alimentelor

Un alt obicei care poate duce la riscuri de contaminare alimentară este congelarea și decongelarea repetată a produselor: „Evită congelarea și decongelarea repetată, acest lucru nu că doar va scădea din calitatea cărnii sau a fructelor și a legumelor, dar poate crește riscul și de contaminare”, explică nutriționista.

Patru lansări într-un weekend! Noi hit-uri pe care trebuie să le incluzi în playlist-ul tău - VIDEO

Carolina Costin-Ceban este nutriționistă și ajută femeile să piardă în greutate cu programe personalizate de slăbire.

SURSA FOTO/VIDEO: INSTAGRAM/carolinacostin

Articole din aceeasi categorie