24.02.2022
Vine primavara, iar starea ta de spirit iti joaca feste? Cum putem trece peste aceste schimbari, iti spune psihologul Mihaela Balan: „Petrece mai mult timp in natura, la soare, cu prietenii, ca sa te incarci cu energie pozitiva”- VIDEO

Suntem cu totii in asteptarea primaverii si incet, incet ni se schimba starea de spirit. Si in mintea noastra sunt schimbari, iar mai multe despre acest lucru aflam de la psihologul Mihaela Balan, care ne recomanda cum sa trecem usor pestte aceste schimbari. 

Ne apropiem rapid de zilele luminoase si calduroase ale primaverii, iar pentru unii dintre noi aceasta inseamna mai multa productivitate si motivatie, iar daca intr-adevar schimbarea anotimpului influenteaza starea de bine, aflam de la Mihaela Balan. 

„Daca sa ne uitam in natura, primavara parca reinvie la viata. De fapt asa si este, totul inverzeste, in jur este mai multa lumina, mai multa caldura si, odata ce natura este influentata de venirea primaverii, pentru ca noi facem parte din acest sistem si suntem cu siguranta si noi influnentati in asta”. 

Are 14 ani, dar deja stie ce isi doreste de la viata! Catalina Solomac - o tanara artista care te indeamna sa iti urmezi visurile si sa ai incredere in tine: „Vreau sa la demonstrez tuturor oamenilor ca pot face ceva deosebit” - VIDEO

Dupa cum s-a mentionat, in aceasta perioada oamenii sunt mult mai motivati si mai productivi, mai energici. 

„Oamenii sunt mult mai voiosi si mai plini de energie, dar sunt oameni care, odata cu sosirea primaverii se pot simti mai melancolici, mai tristi si mai scursi de energie”. 

Totusi, aceasta schimbare are legatura si cu unele evenimente care s-au intamplat in primavara trecuta si au marcat psihologia omului. „Intr-adevar este asa. Corpul si psihicul nostru are o memorie foarte buna si in momentul in care noi suferim un soc emotional, o situatie care ne streseaza si nu ne face bine, corpul poate asocia acest stres emotional cu un oarecare element, fie inceput de primavara, fie polen, miros de iarba, de flori si asa mai departe, iar urmatoarea data cand se intalneste cu acesti factori isi reaminteste ceea ce a simtit atunci si provoaca acele stari de suparare, pentru ca corpul isi reaminteste de ele”. 

„Eu sunt de parerea ca noi toti suntem la fel. Si viata noastra, si starea noastra depinde doar de noi. De fapt suntem influentati toti, in dependenta de ce momente traim in viata”. 

Multe persoane, odata cu venirea primaverii sufera de o mica depresie. „Eu nu prea iubesc toti termenii si diagnozele. De aceea, eu toate schimbarile din corpul nostru imi place sa le numesc reactii si mesaje ale corpului nostru. Asta pentru mine este cel mai important. Astentia de primavara este tocmai acea reactie a corpului, care poate fi atat pozitiva, cat si negativa, fie suntem plini de motivatie, fie suntem pasivi”. 

O noua premiera muzicala de Dragobete! Interpretii Anatol Mirzenco si Larisa Harea au lasat piesa „Da sau nu”: „Intr-o luna acest duet a fost si imprimat” - VIDEO

Pentru a trece mai usor peste aceste schimbari, psihologul ne recomanda: „Sa ne ascultam corpul si reactiile corpului. Sa ne intrebam de ce astazi ma simt asa si de ce la inceput de primavara am aceste stari. Dar daca ne simtim plini de viata eu recomand sa ne bucuram in continuare. Inca un sfat este sa petrecem mai mult timp in natura, la soare, cu prietenii, ca sa ne incarcam cu energie pozitiva”. 

Sursa FOTO: Facebook

Articole din aceeasi categorie