04.04.2023
Vic Munis transforma gunoiul in arta! Vezi cum i-a reusit pictorului sa ofere o viata mai buna oamenilor care munceau la colectarea si reciclarea deseurilor - VIDEO

Vic Munis este unul dintre cei mai mari artisti contemporani. El transforma gunoiul intr-o noua forma, iar expozitiile sale sunt vizitate de milioane de oameni. Vezi cum a reusit sa transforme viata unor oameni simpli, care lucrau la colectarea si reciclarea gunoiului. 

Artistul i-a gasit pe oamenii care munceau la o gunoiste din Waste Land si a luat interviuri de la ei.

„Eu ma stradui sa le explic oamenilor ca deseurile pot fi reciclate si cum se face asta. Oamenii cateodata spun: „Cum o sa salveze planeta, daca o sa reciclez o sticla?”, eu le explic ca fiecare sticla conteaza.”, a spus Walter, un muncitor. 

„Vreti sa ma fotografiati cand sunt atat de murdara?”, a intrebat Isis, o femeie care la momentul filmarii muncea de cinci ani la deseuri si recunostea ca aceasta ocupatie nu-i prea aducea placere. Aceasta era divortata si avea un copil.

Ce este rana umilintei? Vezi o explicatie de la psihologul Lilia Dubita: „Aceasta se creeaza in raport cu parintele care l-a crescut pe copil...” - VIDEO

Urmatorul pas a fost o sesiune foto.

„Eu o sa fiu ca Monalisa”, a spus Suelem, fata care lucreaza de la 7 ani, in timpul filmarilor aceasta avea 18 ani, manca ce gasea la gunoiste. La fiecare doua luni aceasta se ducea acasa, sa-si vada copiii. La momentul filmarii fiica ei avea trei ani, iar fiul doi.  

Dupa ce au fost fotografiati, acestia au creat arta. Fotografiile lor au fost proiectate pe jos, iar chipurile recreeate cu gunoi. 

Peste un anumit timp, Vic i-a invitat pe toti la o expozitie, la care surpriza cea mare au fost fotografiile lor, care au fost vandute la licitatie pentru un pret care le permitea o viata mai buna. 

Tany Vander, fara make-up! Vezi cum arata bloggerita - FOTO

Acea expozitie a fost vizitata de milioane de oameni si au fost vandute cu peste 250 de mii de dolari. 

Isis s-a maritat pentru a doua oara si a facut studii medii in secretariat. Suelem, la 19 ani, a mai nascut un baiat, sotul intretine familia, ea nu lucreaza, dar educa copiii. Valter a decedat, el a lucrat pana in ultima zi din viata, acesta a murit din cauza cancerului pulmonar. 

Articole din aceeasi categorie