21.07.2022
Viata ei s-a schimbat la 180 de grade dupa ce s-a mutat in China! Afla povestea Alexandrei Boico, eleva in Hong-Kong care este o iubitoare inraita a culturii asiatice: „China este balanta perfecta dintre cunoscut si necunoscut” INTERVIU

A aplicat dintr-o gluma la programul bursier UWC, iar de atunci viata sa s-a schimbat la 360 de grade. Afla povestea tinerei Alexandra Boico, o persoana perseverenta si plina de ambitie si curaj, care a ajuns sa studieze in Hong-Kong si sa indrageasca Asia cu bune si cu rele. Mai multe despre reusita sa de acolo, dar si experienta traita de Alexandra vezi intr-un interviu marca Perfecte.md. 

La doar 18 ani, Alexandra Boico este pasionata de arta si educatie, iar scopurile sale sunt bine determinate si cu siguranta o vor purta pe cele mai admirabile si inalte culmi.

Pe parcursul anului scolar 2021-2022, Alexandra a studiat in China. Cum a ajuns acolo, dar si ce gust i-a lasat aceasta experienta a povestit chiar ea.

Totul a inceput intr-o zi friguroasa de joi, atunci cand mai in gluma, mai in serios, tanara Alexandra a aplicat la un program bursier international: „In iarna anului 2021 am aplicat din gluma la programul bursier UWC  si fiind pasionata de educatie intr-un fel am simtit ca m-am aliniat cu valorile programului si astfel am ajuns in Hong-Kong.”, isi aminteste ea.

Fiind mai mica, Alexandra era indragostita de gastronomia asiatica, iar pasiunea sa pentru China a inceput odata cu primirea unei cutii cu dulciuri: „Ma leaga de Hong-Kong o istorie din copilarie. Fiind mai mica eram pasionata de gastronomia culturilor asiatice si anume degustarile si dulciurile pe care le gasim acolo. La 10 ani am primit cadou o cutie plina cu dulciuri de acolo si am ramas cu o amintire importanta, anume din acest motiv am fost motivata mai apoi sa invat mai mult despre cultura, iar interesul meu s-a extins pana la limbile si traditiile din Hong-Kong. Cand am vazut oportunitatea de a studia acolo, am inteles ca este o oportunitate unica si n-am ezitat sa o iau.”, a mai adaugat Alexandra.

In China, Alexandra a studiat programul de diploma al bacalaureatului international in care trebuia sa indeplineasca trei cerinte de baza si sa sustina 6 examene la obiectele pe care si le alege individual: „Aceste 3 cerinte sunt un eseu extins, o lectie si un curs de filosofie si un program care se numeste - Creativitate, activitate si serviciu, in care indeplinesti diverse activiati extracurriculare precum pictura chineza sau activitati de sport.” , a povestit tanara.

In cadrul programului, eleva a optat pentru studierea biologiei, chimiei si business management-ului la nivel avansat si engleza, spaniola si matematica la nivel standart. 

Aceasta insa sustine cu certitudine ca desi ar parea complicat, tinerii din Republica Moldova sunt pregatiti de aceasta provocare.

China este balanta perfecta dintre cunoscut si necunoscut, sustine Alexandra: „China este de fapt mult mai apropiata de Moldova decat mi-as fi inchipuit. Imi era frica inaine ca nu imi voi gasi locul si nu voi fi primita, dar am fost intampinata cu total opozitul acestei situatii.” 

In contrast cu Republica Moldova, in China nu poti alege doar dintre profilul real sau uman, ci iti alegi 6 obiecte, iar viitorul tau este mai extins.

Lady Gaga, dezvaluiri emotionante inainte de a incepe turneul mondial: „Am fost cu adevarat in lupta cu viata mea”

Dupa ce isi va finaliza studiile in China, Alexandra se vede studiind la o universitate competitiva studiind un domeniu tangential stiintelor exacte: „Ma vad profesand intr-un oras metropolit, bucurandu-ma de flexibilitatea pe care mi-o ofera si rezolvand probleme de interes global.”

Alexandra a afirmat mandra si faptul ca chinezii cunosc hora: „Dansul nostru este de fapt destul de stiut si mi-a facut placere sa-l dansez, dar pe langa asta mi-a placut mult sa le arat colegilor mei retetele noastre traditionale, iar un succes aparte l-a avut mamaliga.”, a mai adaugat tanara.

Totusi sentimentul de apartenenta ii lipseste uneori Alexandrei acolo, insa acest lucru se poate schimba odata cu trecerea timpului. 

Pe langa studiile din cadrul programului, tanara studenta in Hong-Kong mai practica si pictura chineza, yoga si cursurile de dans. Totusi ea a avut si o revelatie, iar prin exemplul sau, Alexandra isi ajuta ori de cate ori are ocazie colegii in domeniul chimiei si biologiei. 

In Hong-Kong, Alexandra a avut parte si de mica istorie de dragoste cu un nativ, dar care din pacate a luat sfarsit din cauza barierelor culturale. 

Horoscop 21 iulie 2022. Zodiile care au idei geniale depre cum sa faca bani. Norocul bate la usa

Sursa FOTO: INSTAGRAM

Autor: Andreea Tcaciuc

Articole din aceeasi categorie