05.07.2022
Valentina Nafornita - dezvaluiri sincere despre tatal sau! Artista a recunoscut ca niciodata nu s-a uitat cu atata admiratie la un alt barbat, precum se uita la el: „Cand ma gandesc la el, simt dragoste” - VIDEO

Renumita soprana a Republicii Moldova, Valentina Nafornita a vorbit intr-un podcast despre relatia dintre ea si tatal sau. Artista a recunoscut ca pentru ea, sfaturile tatalui sau au contat foarte mult si ca, daca nu era el, ea poate nici nu ajungea unde este acum. Mai multe detalii vezi in articolul de mai jos. 

In cadrul podcastului, Valentina Nafornita a recunoscut ca pana in ultimul moment din viata lui, tatal ei a vrut sa aiba grija de ea. „Asta si a facut mereu. Mi-a dat multe sfaturi, pe care eu, din pacate, nu le-am ascultat. Pana la urma in viata trebuie sa iai multe decizii si trebuie sa-ti asumi toata responsabilitatea pentru ele. Dupa aceea iti aduci aminte de acele sfaturi, insa e prea tarziu”. 

Artista a mentionat ca tatal sau nu avea o gandire tipica altor moldoveni, care spun ca meseria de muzician, de cantaret nu e deloc buna. „Nu am auzit niciodata asta de la el. Nu mi-a spus niciodata ca vrea ca eu sa fiu avocat sau medic. Tatal meu a fost un om foarte sever, un om educat si scolit. Cand a venit momentul in care eu simteam ca trebuie sa plec, sa ma dezvolt, sa fac ceea ce imi doresc, nu stiam cum sa-i spun, sa-mi cer voie de a merge mai departe sa fac muzica la Chisinau. Dar, cand am mers la el si i-am spus, el mi-a zis: „Da, bine”... Cand ma gandesc la el, simt dragoste”. 

Acum 7 ani, Tatiana Heghea si-a organizat petrecerea burlacitelor! Interpreta a publicat pe Instagram o imagine rara din acea zi - FOTO

Lasand timpul sa curga si sa treaca si fiind astazi asa cum este, Valentina isi da seama cat de important a fost pasul ala, pe care l-a facut tatal ei pentru ea. 

„El niciodata nu m-a oprit din nimic. El putea sa ma motiveze sa aduc note bune. Daca vroiam sa fac vioara, sa fac muzica, trebuia sa aduc note bune mereu”, a adaugat soprana. 

Din pacate, tatal sau nu a reusit sa o vada pe scena de la Viena, insa a reusit sa o vada participand la concursul BBC Cardiff Singer of the World, ceea ce a fost o mare bucurie pentru el. „Pentru el asta a fost apogeul si cred ca si pentru mine a fost asa. Atunci eu m-am lansat ca artist pentru tara, pentru lume. El nu m-a vazut, dar a ajuns sa stie ca eu voi avea debutul la Teatro alla Scala, din Milano. Era 2011 cand am semnat contractul cu ei”.

Valentina a dezvaluit ca, de fapt, ea considera ca asta a fost menirea lui, destinul lui. „Eu niciodata nu m-am uitat la un barbat cu atata admiratie, precum ma uitam la tatal meu. Nu m-am uitat la alt barbat, sa zic: „Wow”. Si aici vorbesc anume de barbatii care au participat intr-un fel sau altul in viata mea. Eu ma uitam la el mereu cu adoratie”. 

Daniela Burlaca si Iurie Gologan si-au botezat fetita! Vezi primele imagini cu fiica actorilor - FOTO/VIDEO

Artista a recunoscut ca datorita lui, ea nu si-a schimbat numele. „Am tinut sa am numele de scena Nafornita, desi eu atunci eram proaspat maritata. Ma bucur ca am tinut acest nume si ca l-am facut cunoscut in lume. Acum toti stiu de numele Nafornita”.

Tatal sopranei s-a stins din viata cand Valentina avea 25 de ani. Barbatul a suferit de cancer la plamani. „Medicii ii dadeau un termen mult mai scurt, decat a trait el de fapt dupa ce a aflat de cancer. Multi spun ca unul dintre motivele pentru care el a mai trait atat de mult, este faptul ca se mandrea cu mine. A fost alaturi de noi inca doi ani de la momentul in care a aflat de boala”. 

Dupa moartea lui, Valentina nu a reusit sa sufere suficient sau, dupa cum a spus ea, nu si-a permis sa sufere.„Dupa o zi de la inmormantare, eu am fost sunata de opera din Viena. Atunci ei mi-au zis ca in curand incep repetitiile pentru concertul meu de debut. Eu cumva m-am deconectat pe cateva zile, insa mult eu nu mi-am permis sa sufar”. 

„Cand am aflat vestea, abia ajunsesem la o repetitie. Saracii stateau toti si se uitau, eu am inceput sa plang, dar in acelasi timp imi ceream scuze ca eu plang. Am mers la secretara, i-am spus, mi-a zis ca nu e nici o problema, ca pot sa plec. Nu tin minte totul, e ca un vis urat. In toate zilele alea eu am plans foarte mult. Dupa aceea eu am plecat la Viena, am inceput sa cant si nu am realizat cum a trecut timpul. Apoi, nopti la rand eu incepeam sa realizez ce s-a intamplat, plangeam, ma gandeam ca l-am pierdut pe tata”, a adaugat Valentina. 

Poza de colectie! Gabriella Damir, alaturi de cei mai importanti barbati din viata sa. Vezi in ce ipostaza induiosatoare a fost surprinsa alaturi de ei - FOTO

Valentina Nafornita s-a nascut in Moldova, mai exact, in satul Cuhnesti, raionul Glodeni, acolo unde a si studiat vioara. Peste ani ea a aflat ca nu i se ofera nicio bursa la Conservatorul din Chisinau. A perseverat, din zori pana in noapte, ca intr-un final sa fie admisa la Conservatorul din Bucuresti. De acolo – la masterat, dar si la Opera din capitala Romaniei. La 24 de ani, Valentina Nafornita castiga cel mai prestigios concurs din Marea Britanie, pentru cantaretii lirici din lume, “BBC Singer of the World”. 

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie