16.02.2022
Uniunea Europeana ajuta copii din Republica Moldova sa devina genii

Viteza de gandire este unul dintre principalii indicatori ai succesului. Genius Academy, numita si fabrica de inteligenta din Moldova, ii ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile intelectuale, prin metoda Soroban si aritmetica mintala. Cele sapte centre ale academiei au fost deschise de Dana Amaftioaie, o tanara de 25 de ani din Drochia, dupa ce a aplicat la multiple granturi si proiecte europene.

Tehnica de calcul Soroban reprezinta o metoda prin care japonezii isi ajuta copiii sa-si imbunatateasca concentrarea si rabdarea, grav afectate de tehnologie, dar si sa-si atinga potentialul intelectual si creativ. In prima faza, copiii efectueaza calcule aritmetice pe un abac japonez, numit Soroban, iar ulterior, doar proiecteaza imaginea acestuia in fata ochilor, efectuand calcule mintale cu numere mari, intr-un timp foarte scurt.

Unul dintre copii care frecventeaza cursurile Genius Academy este Mihai. El spune ca lectiile de aritmetica mintala il ajuta sa fie mai organizat si concentrat.

„Odata am fost cu tata la magazin si vanzatoarea a calculat gresit, dar eu am spus corect. Tata nici nu a observat”, mentioneaza Mihai.

Tehnica de calcul japoneza este si pe placul lui Cosmin, care se mandreste cu rezultatele sale.

„Aceasta metoda m-a ajutat sa fiu mai ager, mai creativ si mai atent. Tot ce trebuie sa faci este sa exersezi zilnic cate 10 minute si sa crezi cu tarie ca de la un simplu copil vei ajunge un mare geniu”, declara Cosmin.

Datorita cursurilor practice, in doar cateva saptamani, copii reusesc sa calculeze imaginar in timp ce vorbesc. Procesul de invatare la Genius Academy implica cele mai inovative si eficiente practici din lume. Pe langa calcule mintale, aici copii insusesc si tehnici de citire si de memorare rapida.

„Metodele pe care le aplicam le imbogatesc copiilor considerabil memoria, imaginatia, concentrarea, atentia si gandirea analitica. Copilul obtine usor rezultate remarcabile, chiar dupa cateva lectii, iar simpatia pentru matematica creste odata cu increderea in fortele proprii. Scopul de baza al cursului este de a dezvolta un copil cu abilitati contemporane”, spune fondatoarea Genius Academy, Dana Amaftioae.

Academia Geniilor pentru copii are scopul de a educa super abilitati. Pana acum, antreprenoarea a reusit sa inaugureze sapte centre de dezvoltare a inteligentei in sapte localitati. Primul a fost infiintat la Drochia acum trei ani.

„Ulterior am deschis cate un centru Genius Academy la Soroca, in satul Talmaza din Stefan Voda, la Chisinau (in sectoarele Centru si Ciocana), la Balti si Donduseni. Cel mai mare centru se afla la Brasov, in Romania. Urmeaza sa mai inauguram un centru in sectorul Buiucani al capitalei”, subliniaza fondatoarea.

Pentru a-si lansa si a dezvolta afacerea, Dana a accesat mai multe granturi europene.

„Am inceput cu un buget modest de pana la cinci mii euro, dar cu multa dorinta si pasiune. Ulterior am obtinut un grant de peste 2000 de euro din partea „Fondului Inovational de Antreprenoriat pentru Tinerii din Drochia si Balti”. A urmat proiectul Femei in Afaceri, etc.. Incercam sa aplic unde vedeam finantari si, practic, la toate mi s-au deschis usile. Am prins la curaj. Imi doream sa fac si mai bine, si mai mult”, povesteste intreprinzatoarea.

Visele Danei nu se opresc aici. Acum, antreprenoarea depune eforturi pentru digitalizarea afacerii si a procesului de instruire. Si de aceasta data beneficiaza de suportul Uniunii Europene.

„Vrem foarte mult sa trecem la un alt nivel in educatie. Viata alerta in care traim ne impune sa ne adaptam in permanenta. Ceea ce invatam la curs trebuie sa aplicam in practica. Trebuie sa fim concentrati, atenti, responsabili, punctuali si disciplinati. Disciplina si puterea de concentrare sunt caile spre succes”, puncteaza Dana Amaftioaie.

Anteprenoarea a reusit, intr-un timp scurt, sa le ofere copiilor din diverse regiuni ale tarii, sansa de a dobandi super puteri, pentru a crea o lume mai buna.

Acest material este produs in cadrul Campaniei „Descopera Echipa Europa”, realizata cu suportul financiar al Uniunii Europene de catre proiectul „Comunicare strategica si suport pentru mass-media in Republica Moldova”. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a proiectului si nu reflecta in mod neaparat viziunea Uniunii Europene.

*Acest articol este un produs comercial

Articole din aceeasi categorie