Iuliana Chirosca a dezvaluit: „Eu nu am invatat de la cineva nume sa fac sarmale, am preluat in timp cate ceva de la mama, cate ceva de la cumetrele mele. Insa eu am ceva reinventat, de fapt asta era miza ca sa va arat ce am inventat eu si ce mi-a iesit mie perfect. Eu nu am mai intalnit in cartile de culinarie, insa imi lasa orezul foarte fraged si nu este lipicios. Pentru inceput scoatem miezul ardeilor, urmatorul pas este sa taiem ceapa, morcovul il dau prin razatoare si dupa le punem la calit intr-o tigaie pre incalzita. Iar mai apoi toate legumele calite le punem in carnita, dupa care adaugam orezul si eu folosesc mai mult orez decat carne ca sa fie mai putin caloric si mai folositor pentru sanatate”.
Acum ca avem umplutura pregatita, trecem la impletirea sarmalelor.
„Eu nu stiu daca exista vreo tehnica anume de impletit sarmalele, insa asa intuitiv le dau o forma conica. Mie imi place foarte mult ordinea, eu le pun asa ca sa se primeasca o floare, iar printre astea facute din varza, mai punem si din astea de vita de vie, iar din astea de vita ele se primesc mult mai mici. Dupa ce sunt gata punem sucul de rosii si apa fiarta, iar dupa asta merg la rola”, a mai adaugat Iuliana.
Pentru doua ore, sarmalele pleaca la cuptor, iar intre timp trecem la ardei.
Iuliana Chirosca a spus si care este reteta ardeilor: „Pentru ardei o sa calesc putin umplutura, deoarece acestia au nevoie de mai putina pregatire. Ei trebuiesc unsi cu ulei ca sa capete o crusta aurie si frumoasa, eu o sa torn un pic de apa cu sos de tomate, dar fiecare poate sa faca orice bulion”.
Alaturi de sarmale, la cuptor merg si ardeii umpluti.
Dupa mai bine de doua ore, sarmalele, dar si ardeii sunt gata de servit.