22.12.2020
Trucuri pentru impodobirea bradului de Craciun. Care sunt tendintele in 2020

Specialistii recomanda sa renuntati la brazii artificiali, din plastic sau alte materiale care polueaza, si sa va creati propriii pomi de iarna din crengi de brad natural. Iata cateva ponturi pentru impodobirea bradului in 2020.

Citeste si :  Amintiri din copilarie si povesti de Craciun cu Irina Rimes! „Am calcat la Cercul Polar si am inghetat ca niciodata in viata mea.”

Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist roman pe plan international, stie cum ar trebui sa arate bradul de Craciun din casele tuturor. Expertul recomanda brazii construiti din crengi si cetina, pe structura metalica, la care adauga coronitele impodobite in fel si chip pentru usi, scortisoara, ghindele, conurile de brad, nucile si florile din bumbac in loc de accesorii din plastic.

Totodata, spune floristul, luminile calde atat din instalatii, cat si din felinare sau lumanari, accentele discrete de alb si rosu sunt parte din trendurile in amenajari pentru sarbatorile 2020.

Cum arata bradul perfect

Desi considera ca fiecare om trebuie sa-si aranjeze bradul dupa gustul personal si dupa armonia casei si a familiei sale, Nicu Bocancea a facut totusi o lista de NU-uri, dar si de DA-uri personale pentru amenajarile caselor de Craciun in anul pandemiei. 

„Atunci cand sunt intrebat ce as pune eu la categoria NU in ceea ce priveste amenajarile de Craciun, trec 3 puncte: fara brad de plastic, fara brad taiat, fara beteala! Iar la categoria DA, voi pune tot 3 puncte, ca sa pastrez un echilibru: DA brazilor construiti din crengi si cetina, sunt la fel de rezistenti, miros la fel de bine si nu afecteaza cu nimic sanatatea padurilor, as mai adauga accesoriile naturale precum nucile, ghindele, castanele, conurile de brad si fermecatoarele felinare, lumanari sau instalatii discrete, fara culori”, explica floristul.

Nicu Bocancea este unul dintre mostenitorii celui mai longeviv lant de florarii din Romania, care de mai bine de 10 ani „construieste” brazii de Craciun pentru mii de iubitori de natura si de frumos.

Cu inaltimi care pot porni de la 50 de cm si pot ajunge pana la 7 m, cu crengutele prinse de o structura metalica ce poate ramane, dupa ce trece sezonul, in depozitele florariei, brazii construiti de Nicu Bocancea sunt nu numai bucurie pentru clienti, ci si un reper si pentru floristii din alte tari. Iar variantele de brazi construiti sunt foarte multe si extrem de apreciate de amatorii de inedit. 

Cum se face structura bradului

„Am primit telefoane anul acesta prin care colegi floristi din alte tari ma intrebau cum facem structura metalica pe care construim brazii pentru a putea face si ei acelasi lucru pentru clientii lor. Frumusetea este ca forma conica a bradului poate fi redata cu usurinta si creativitate si din alte materiale, nu doar din crengi si cetina. Cu structura potrivita pe care se asaza materialele, se pot face brazi extrem de frumosi din conuri, din ghinde sau din ace de pin, doar din aranjarea acestora”, dezvaluie Nicu Bocancea.

Ce culori sa alegi

Cromatica in voga anul acesta pentru brazii si aranjamentele de Craciun are din nou aceeasi vedeta, mixul intre rosu si alb, insa suporta variatiuni care depind de cromatica ambientului si de gusturile fiecarei persoane.

„Daca spatiul este mai scandinav, mai urban, s-ar potrivi un brad alb simplu. Daca spatiul este inalt, mergem catre un brad in nuante de rosu cu mici detalii aurii sau aramii. Daca avem o casa unde exista copii, se pot adauga accesorii pale, in nuante de roz sau bleu. Rosul si albul sunt in continuare cele mai cerute, desi trendul de alegere a culorilor naturale este in crestere”, detaliaza master floristul.

Citeste si :  Craciun cu traditii moldovenesti si italiene in familia Ballerini. Diana Bellerini: „Pe 25 gatesc in stil italian, pe 7, amestecat.”
Articole din aceeasi categorie