06.06.2024
Totul despre protejarea mediului! Vlada Mardari îți spune ce poți face pentru a ajuta planeta - VIDEO

Protecția mediului a devenit una dintre principalele subiecte discutate la ora actuală, iar de Ziua Mediului, Vlada Mardari s-a gândit să ne dea câteva idei.

Ieri a fost marcată Ziua Mondială a Mediului și este o ocazie în plus să conștientizăm importanța păstrării mediului curat și a resurselor acestuia.

Dacă îți dorești și tu să protejezi mediul ce te înconjoară, Grigore Stratulat, secretar de stat al Ministerului Mediului a venit cu câteva recomandări în acest sens.

La 61 de ani, Demi Moore pare că are un nou iubit tânăr, de doar 34 de ani. Cine este bărbatul - FOTO

„Ce pot face ei acasă? Pot sorta pe fracții reciclabile și nereciclabile. Acolo unde au ocazia și posibilitatea pot composta deșeurile așa ca să ajungă cât mai puține deșeuri la găleată și mai apoi la depozitul de deșeuri. Trebuie să încercăm să reducem volumul de deșeuri pe care îl aruncăm la depozit”, a notat secretarul.

Cele mai actuale tendințe din această vară! Georgeta Mir, designer vestimentar: „Țesăturile sunt din in” - VIDEO

Totodată, Grigore Stratulat recomandă să evităm consumerismul: „Englezii spun că trebuie să ne schimbăm modalitatea în care noi consumăm, ce consumăm, cum consumăm. Trebuie să consumăm doar ceea de ce avem nevoie, așa încât produsele pe care le procurăm să nu se altereze”.

De asemenea, în măsura posibilităților, ideal ar fi să evităm produsele care sunt ambalate în plastic. „Acolo unde este posibil utilizăm produsele în sticlă sau încercăm să nu folosim paharele de plastic, pungile de plastic. Avem posibilitatea să folosim sacoșele din stofă”, a explicat secretarul de stat al Ministerului Mediului.

Horoscop 6 iunie 2024. Zodia care va avea parte de o răsplată financiară

Iar în ceea ce privește transportul, cea mai bună opțiune ecologică este... „Desigur trasportul public. Când suntem la distanțe mai mari putem utiliza și automobilul personal”.

„Vouă vă recomand să fiți mai conștienți”, a spus în cele din urmă Vlada Mardari, prezentatoarea emisiunii iSănătate.

Articole din aceeasi categorie