25.04.2024
Totul despre masajul scalpului! Care sunt beneficiile lui, dar și în ce parte a zilei este recomandat să fie făcut - VIDEO

Există diverse tipuri de masaj, însă atunci când vorbim despre păr sau scalp, putem opta pentru masajul terapeutic al scalpului. Care sunt etapele acestuia, dar şi ce beneficii are, aflăm din cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă.

„Înbunătățește circulația sanguină și relaxează mușchii. Prin manipulările delicate, ușoare, se pornește circuitul sanguin mai bun. În momentul în care persoana vine și face masaj general terapeutic atunci ședința poate să dureze până la 15 minute. Dacă persoana se programează doar la masajul scalpului, atunci poate să ajungă până la jumătate de oră. E recomandat pentru fiecare dintre noi care nu avem probleme, aici vorbim de durerile de cap cauzate de migrenă”, a spus Vasile Guțu, kinetoperapeut.

Cum a reacționat Salma Hayek când a aflat că trebuie să facă dragoste cu Antonio Banderas în filmul „Desperado”

De la stimularea creşterii părului, până la ameliorarea durerilor de cap, masajul regulat al scalpului poate îmbunătăţi bunăstarea fizică.

„Când se face masajul la scalp se începe cu zona gulerului, apoi urmează mângâieri ușoare. De obicei masajul scalpului oferă o stare de somnolență. E bine seara, dar nu este rău să îl facem și dimineața”, a notat Vasile Guțu.

Chiar dacă e mult mai plăcut să stai relaxată şi cineva să îţi maseze scalpul, ai putea face asta şi acasă.

Pare greu de crezut că e același om în ambele imagini. Unul dintre cei mai doriți burlaci, transformare ireală

„Puteți practica și acasă, doar că nu este același efect. Acasă când folosiți „caracatița” este important cineva să vă facă, nu să vă faceți singură”, a menționat în cele din urmă kinetoterapeutul.

Articole din aceeasi categorie