13.11.2019
TOP perle ale politicienilor din Republica Moldova! De ce? „De-atata”
Pe langa grijile tarii, care, la drept vorbind, sunt deloc putine, politicienii moldoveni au timp sa faca glume, iar uneori, talentul lor oratoric atinge noi culmi, acestia generand adesea perle, care raman pe multi ani in memoria cetatenilor.

Ieri, 12 noiembrie, Parlamentul a aprobat motiunea de cenzura impotriva Guvernului Sandu, iar seful statului a indemnat cele doua formatiuni politice ACUM si Partidul Socialistilor sa se puna la masa de convobiri intru instituirea unui nou cabinet de ministri. Igor Dodon a mai adaugat ca socialistii nu sunt dispusi sa duca tratative si cu PDM, iar la intrebarea unei jurnaliste „De ce?”, acesta a avut un raspuns care i-a lasat pe toti masca si a devenit viral pe retelele sociale: „De-atata”- a fost replica mareata a lui Igor Dodon.

In acest context, Perfecte.md iti propune sa-ti aduci aminte si de alte fraze „nazdravane”, care i-au facut pe politicieni sa intre-n gura lumii pentru mult timp.

1. Nicolae Timofti

De neintrecut in generarea de „aforisme” este fostul presedinte al tarii, Nicolae Timofti.

Nu s-a hotarat, fiindca nu avem, dar era bine sa fie. Va spun sincer...” - cu siguranta, aceasta este cea mai memorabila perla a presedintelui.

Nicolae Timofti a mai uimit insa si cand a fost intrebat despre raportul Kroll: „Am problemele mele la care ma gandesc in alta parte acuma...”

2. Igor Dodon

Si actualul sef al statului este un izvor nesecat de „nestemate” de exprimare. „Serviti ceai linistit si ne diorgaitesi...”, „Nu va jiucat cu focu...”, si „Balabol on i v Afrike balabol”, sunt doar cateva dintre replicile presedintelui, care au fost, ieri, incununate cu „De-atata!”

3. Vladimir Voronin

De admirat in ale aforismelor este si un alt fost presedinte al Moldovei – Vladimir Voronin. Fiecare conferinta de presa al liderului comunist este un adevarat deliciu pentru reprezentantii presei.

„Marian Lupu stie toate intotdeauna. El cand iese si vede microfonul - asta-i tata mamei. Deodata se anina si spune si vrei.” Tot la adresa fostului lider democrat, Voronin a zis: „Doi metri de bulbusi...”,

Tinta comunistului a fost si Igor Dodon. „Poate sa-i oferim titlul de artist calator, broscuta calatoare”

„Nu toti o sa fie asa cum sunteti voi: unionisti, romani, frontisti, hren vas dusu znaet sini mai sunteti.”, s-a adresat acesta oponentilor politici.

4. Mihai Ghimpu

„Ei sug si sug, si sug, si sug, dar noi tacem...”, a fost replica liberalului in cadrul unei conferinte de presa.

„Eu am facut armata nu cu tunu si cu tancu, eu cu ti-ti, ta-ta-ta”, a excelat Ghimpu in cadrul unui alt reportaj difuzat la un buletin de stiri.

5. Dorin Dragutanu

Fostul guvernator BNM, Dorin Dragutanu, a intrat in gura lumii gratie raspunsului oferit Lorenei Bogza, la In PROfunzime, atunci cand aceasta l-a intrebat de ce are nevoie de doua masini de serviciu. „Si daca se strica una?”, a intrebat retoric Dragutanu.

5. Constantin Tutu

Constantin Tutu a uimit toti deputatii, dar si o intreaga tara cu abilitatile sale de a tine un discurs. Acesta si-a citit practit pe silabe cuvantarea in Parlament.

Din partea mea personala am cate un mic cadou financiar pentru fiecare clasa, daca o sa aveti nevoie de materiale, chestii, trestii...”, a spus acesta, aflandu-se la Balul bobocilor la un liceu din tara.

Daca stii si tu vreo perla a politicieilor nostri, iar noua ne-a scapat, nu ezita! Lasa-ne-o in comentarii.

Sursa video: youtube.com, tv8.md, dechidestirea.md

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie