22.06.2020
Top 20 cele mai simbolice coperte ale revistei „Vogue” din Marea Britanie. Iata cum arata prima editie a „bibliei de moda”

Daca tot acum #VogueCoverChallenge este un trend pe Instagram prin care oricine poate fi pe fata acestei reviste celebre (daca are photoshop), Perfecte.md a decis sa readuca la lumina cele mai bune coperti ale „Vogue''-ului din toate timpurile.

Citeste si : Kylie Jenner si fiica sa, Stormi, au pozat pentru coperta revistei Vogue de acasa. Iata cum va arata aceasta

Catalogul de moda „Vogue'' a aparut initial in Statele Unite ale Americii, in 1892. Ulterior, acesta a fost lansat si in Marea Britanie, in luna septembrie a anului 1916, pe timpul Primului Razboi Mondial. De lungul anilor, „biblia de fashion'', asa cum este numita aceasta uneori, incepe sa fie editata in mai multe state de pe glob. Acum aceasta apare in 23 de tari.

In acest articol iti propunem sa admiri Top 20 cele mai iconice coperti ale „Vogue”-ului britanic, creat chiar de site-ulVogue.co.uk.

Prima editie: septembrie 1916

Iulie 1932 - primul fotograf al revistei a creat imagini cu o femeie pentru coperta „Vogue”, aflandu-se intr-un studio amenajat special pentru acest proces.

Pe fata editiei din octombrie 1945 este un cer pictat de catre directorul artistic al bibliei. Aceasta coperta a marcat pacea care s-a lasat in Europa dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Decembrie 1947 - revista si toti cei din Marea Britanie au sarbatorit nunta Reginei Elizabeta si a Printului Filip.

Iunie 1950 - pentru a celebra aniversarea revistei, directorii au decis sa recurga la o coperta alb-negru, mai simpla, cu participarea unor branduri locale pentru a imbraca modelul de pe fata „Vogue”.

Februarie 1961

Iunie 1962 - pe invelisul publicatiei apare chipul unei femei care va deveni unul dintre cele mai cunoscute si indragite fotomodele - Jean Shrimpton.

Martie 1966 - primul model de culoare pe coperta „bibliei de moda”.

Iulie 1970 - iata si primul barbat pe coperta acestei reviste celebre. El este actorul Helmut Berger.

Octombrie 1976 - aniversarea de 50 de ani a revistei. Art directorul si-a dorit intial ca fata acesteia sa fie transparenta, dar pana la urma au recurs la culoarea rosie - una mai atractiva.

August 1981 - pe coperta editiei apare viitoarea Printesa de Wales - Diana. Catalogul a fost publicat dupa nunta ei, adica dupa 29 iulie 1981.

Ianuarie 1990. Pentru a marca inceputul unui nou deceniu, cei de la „Vogue” au decis sa puna pe fata mai multe femei indragite: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington si Cindy Crawford.

Luna martie 1993 - prima aparitie pe coperta „Vogue” a cunoscutei Kate Moss.

Decembrie 1999. Ceva mai nou pentru revista - aceasta are o coperta oglindita. Scopul era sa marcheze cumva sfarsitul unui mileniu si un nou inceput.

Decembrie 2000 - un nou mileniu, o noua idee. Culoarea aurie a inceput sa persiste in noile reviste, iar Kate Moss a pozat iarasi pentru coperta acesteia.

Iunie 2016 - pe coperta este nimeni alta decat Ducesa de Cambridge. Kate, sotia Printului William, a pozat pentru editia aniversara a celor 100 de ani ai revistei.

Decembrie 2017 - ca editor nou al revistei a fost numit creatorul de moda, Edward Enninful. Cu aceasta ocazie, barbatul a creat #NewVogue, schimband unele concepte ale publicatiei.

In luna decembrie a anului 2019 pe coperta este intepretul Zayn Malik. Aceasta este prima coperta digitala a publicatiei, dar si pentru prima data cand un singur barbat apare pe „Vogue”.

Septembrie 2019 - Ducesa de Sussex, Meghan Markle, este primul editor-oaspete al catalogului. Aceasta a decis ca noua coperta sa fie deosebita, bazata pe femeile care schimba lumea. Acea editie a fost vanduta cel mai rapid, in doar 10 zile.

Pe revista din iunie 2020 s-a aflat actrita Judi Dench. Fiind una dintre cele mai in varsta modele, ea a pozat pentru cartea de moda. Sesiunea foto a avut loc cu putin inainte ca pandemia sa inceapa.

Probabil, ai observat cat de mult s-a schimbat coperta si conceptul acestei publicatii britanice prestigioase timp de 104 ani. Sa vedem cu ce idei noi vin editorii de la „Vogue” mai departe.

Citeste si : Premiera! Revista Vogue, coperta cu eroine din prima linie in locul celebrelor fotomodele

Sursa foto: Vogue.co.uk

Articole din aceeasi categorie