24.12.2019
TOP 10 tari cu cele mai interesante traditii de Craciun
Cadouri, entuziasm, bucurie! Asta aduce Craciunul! In unele tari, traditiile difera, chiar mult. Iata o lista cu cele mai interesante traditii de Craciun, intr-un TOP 10.
TOP 10 tari cu cele mai interesante traditii de Craciun

1. Statele Unite – lapte si prajituri

In America, exista o traditie de Craciun de a lasa o tava cu prajituri si o cana cu lapte pentru Mos Craciun. Acesta face o lista de baieti si fete, care au fost fie obraznici, fie cuminti, si vine la casa lor in noaptea Craciunului. El va lasa copiilor cuminti cate un cadou facut de elfi la Polul Nord, dar celor obraznici nu le va lasa nimic.

2. Venezuela – datul cu rolele

Inainte de Craciun, in Caracas, Venezuela, intre 16 si 24 decembrie, strazile sunt inchise pentru cei care se dau cu rolele. Ce treaba are acest lucru cu Craciunul? Nu se stie, dar aceasta este o traditie foarte bine-cunoscuta in zona, si multi oameni le place sa participe la ea in fiecare an.

3. Australia – masa de Craciun pe plaja

In Australia, Craciunul este fierbinte ca o zi de vara, asa ca cina de Craciun seamana mult cu cina americana de Ziua Recunostintei. Mancarea traditionala australiana de Craciun este formata din curcan, sunca, carne de porc, budinca de prune, si placinte din carne tocata. Traditia australiana este aceea de a lua masa de Craciun pe o plaja, in mijlocul zilei. Poate cea mai importanta parte de Craciun in Australia o reprezinta „Colindele la lumina lumanarii”. Acest eveniment are loc in Ajunul Craciunului, cand se aduna mii de oameni pentru a aprinde lumanari si pentru a canta colindele lor preferate de Craciun.

4. Franta – un spectacol de lumini

In Franta, tot Craciunul este un spectacol de lumina. Si nu doar la Paris, „orasul luminilor”, ci si in alte parti ale Frantei. De exemplu, inainte de Craciun, la Lyon, intre 5 si 8 decembrie, au peste 70 de spectacole de lumini, care pur si simplu iti taie rasuflarea.

5. Brazilia – un Craciun fara zapada, la temperaturi tropicale

Intrucat Brazilia este situata in zona tropicalo-ecuatoriala, aici niciodata nu va fi zapada de Craciun! Festivitatile oficiale incep cu 24 decembrie, atunci cand se gateste in mod traditional peste si curcan cu bere. Intrucat brazii se gasesc foarte rar in Brazilia, gospodariile isi pun deseori un brad fals, plin de lumini si decoratiuni de Craciun. Aici se organizeaza petreceri mari de Craciun, in care se pot aduna pana la 70 de persoane. Chiar inainte de miezul noptii, toate luminile din casa sunt inchise (cu exceptia luminilor de la pomul de Craciun, desigur), iar copiii stau in pat si asteapta sosirea lui Mos Craciun.

6. Japonia – pui prajit

Desi doar 1% din populatia Japoniei este crestina, locuitorii si-au facut un obicei ca in perioada Craciunului sa consume impresionante cantitati de pui prajit!

7. Italia – Craciun cu vrajitoare

Poate ca una dintre modalitatile cele mai unice pentru a sarbatori sezonul de Craciun se gaseste in Italia. Aici, copiii asteapta sosirea unei fiinte magice pentru a le aduce bomboane si alte bunatati. Dar aceasta nu este Mos Craciun, ci o vrajitoare pe nume La Befana. Ea coboara pe cosurile caselor si le aduce copiilor cadouri, tinand in mana, in acelasi timp, o coada de matura. Insa, vrajitoare nu este intampinata cu lapte si prajituri, ca in America, ci cu vin si biscuiti.

8. Finlanda, patria lui Mos Craciun

In Finlanda, festivitatile de Craciun se extind de la 24 pana pe 26 decembrie. Fiecare gospodarie are cate un brad si, la fel ca in America, oamenii din Finlanda coc prajituri, turta dulce si alte bunatati delicioase. Masa finlandeza de Craciun incepe in noaptea de Ajunul Craciunului, cand apare prima stea pe cer, de obicei intre orele 5 si 7. Dar, Finlanda este si „patria lui Mos Craciun”, asa ca acest personaj este de nelipsit.

9. Mexic, pastrarea traditiei autentice

In Mexic, Craciunul este cunoscut sub numele de „La Posada”. Exista o traditie de a transporta o imagine de-a lui Iosif si Maria din casa in casa, in cautarea unui “adapost”, inainte de nasterea lui Iisus Hristos. In Mexic, Mos Craciun nu este de obicei folosit pentru a simboliza sarbatoarea de Craciun, asa cum se intampla in alte locuri ale lumii, ci se pastreaza traditia crestina autentica.

10. Germania, case din turta dulce

In Germania, sarbatoarea Craciunului incepe pe 6 decembrie si continua non-stop pana dupa ziua de Craciun. Pe 6 decembrie incepe gatitul si decorarea. Se fac mancaruri condimentate si prajituri. Una dintre cele mai bine-cunoscute traditii de Craciun care isi are originea aici, in Germania, este crearea de case din turta dulce. Christbaumgeback este numele unui aluat german, care i se da forma inainte de a se coace, si care este folosit pentru a decora pomul de Craciun.

Sursa foto: Google.com

Sursa: Cancan.ro
Articole din aceeasi categorie