10.06.2024
Te-ai săturat să lucrezi pentru visele altor persoane și te gândești să devii antreprenor? Chiar dacă prima afacere pare o provocare, există specialişti care te pot îndruma cum să-ţi transformi ideea într-un business - VIDEO

Care sunt primii paşi într-o afacere, dar şi cine te poate ajuta să o lansezi corect, află dintr-un reportaj marca O Seară Perfectă.

Doina Chisnicean, administratoarea „DOINA CONSULTING”, te poate ajuta cu câteva sfaturi pentru a deschide propria afacere: „Suntem pe piață de 17 ani cu servicii de prestare a serviciilor de consultare financiară, serviciile de contabilitate și auditul intern al companiilor. Deschiderea unei afaceri este de multe ori o provocare, dar poate fi și un proces care aduce satisfacție, totul trebuie să fie echilibrat și cântărit de la început, dar sub ghidarea unui specialist. Primul pas ar fi identificarea unei idei de afaceri, un hobby sau ceva ce îți aduce satisfacție, o astfel de afacere cu siguranță v-a aduce succes”.

Dacă îţi doreşti să deschizi o afacere, primul pas ar fi să apelezi la un specialist.„Nu este necesar să fie un specialist în economie sau în finanțe sau juridică, este important să aibă cunoștințe în deschiderea unei afaceri sau în gestionarea unei afaceri ulterioare pentru că momentele care apar chiar la început, necesită de a fi discutate cu un specialist”,  a spus Doina Chisnicean.

Una dintre primele decizii, dar și una dintre cele mai importante, pe care ar trebui să o ia antreprenorul în momentul lansării activității sale este alegerea formei organizatorico-juridice a afacerii sale.

Piesele de bază ale garderobei de vară! Ce să porți în 2024 pentru a arăta stilat. Korin Ankin, stilist vestimentar: „Acum se poartă talia înaltă” - VIDEO

Administratoarea Doina Chisnicean a dezvăluit și care sunt primele greșeli: „Prima greșeală pe care o fac toți este după alegerea genului de activitate a companiei, forma juridică, sunt genuri de activitate care ar presupune exclusiv deschiderea companiilor ca întreprindere individuală, altele sunt ca societate de răspundere individuală. Pentru că a deschide o companie este mult mai ușor, decât a o închide. Dezvoltarea brandului este după ce deschizi compania, astfel dacă considerăm că avem compania deschisă atunci urmează dezvoltarea brandului, pentru că doar deschiderea unei companii nu v-a aduce clienți și nu v-a face vânzările. Devoltarea brandului este foarte important indiferent că bussinesul tău este online sau offline”.

În funcție de specificul business-ului tău, va trebui să alegi denumirea, dar şi spațiul unde îți vei desfășura activitatea. „La deschiderea unei companii e cel mai important pas, se merge pe deschiderea companiei și urmează a fi înregistrarea brandului personal. În Republica Moldova sunt peste 21 de mii de companii înregistrate active la moment, iar atunci când se înregistrează una nouă apar impedimente”.

Fotografii printre maci, pe ploaie! Cum a fost experiența pentru reporterul PRO TV Mădălina Sorocovschi - VIDEO

La început de antreprenoriat este important să stabilești de câți bani ai nevoie pentru a transforma ideea ta într-un business. „La moment cunosc doar o bancă care oferă împrumut la companii noi deschise, dar este foarte greu deoarece trebuie să-ți asumi niște responsabilități. Noi recomandăm să fie monitorizarea financiară și brand pentru a fi gestionată corect, dar și gestionarea resurselor umane este foarte importantă, deoarece nu poate un singur om să se ocupe de tot”.

Iar pentru a lansa o afacere de succes, e nevoie să ţii cont de necesităţile consumatorilor:„La moment sunt mai mulți pe online, ceea ce ține de vânzările online este pe primul loc. Dacă o persoană a ajuns să-și deschidă o afacere, este ideea pe care își dorește să o dezvolte, noi putem ajuta și enumera toți pașii corecți pe care îi poate face pentru deschiderea unei afaceri”, a concluzionat Doina.

Cum tăiem corect unghiile? Secretul care te va ajuta să scapi de unghiile încarnate - VIDEO

*Acest articol este un produs comercial

Articole din aceeasi categorie