10.06.2024
Cum tăiem corect unghiile? Secretul care te va ajuta să scapi de unghiile încarnate - VIDEO

Unghie încarnată, infecţii sau grifoză, acestea pot fi consecinţele unei greşeli banale – tăierea incorectă a unghiilor la picioare. Un aspect la fel de important o are încalţămintea, dar şi mărimea ciorapului. Cum îngrijim corect unghiile astfel încât să avem o pedichiură frumoasă, dar şi sănătoasă, află din cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă.

Cu toții ne dorim o pedichiură perfectă, dar adesea facem o greșeală banală, tăiem incorect unghiile la picioare. Acest lucru ar putea duce la infecții sau la unghie încarnată.

Cum tăiem corect unghiile astfel încât să avem o pedichiură frumoasă, dar și sănătoasă, a explicat podologul Natalia Ichim: „Trebuie să ne uităm la forma patului unghial. Patul unghial poate fi în formă diferită. Foarte mult contează să păstrăm paralelele de la unghie mereu de la început până la capăt. Nu trebuie să fie tăiat rotund și să stricăm paralelele. În cazul în care tăiem rotund încarnarea este aproape garantată. Se recomandă de tăiat doar drept”.

Kanye West a fost dat în judecată din nou. Fostul soț al lui Kim Kardashian este acuzat de hărțuire sexuală

„Unghia se taie dintr-un capăt și până în altul, pe o linie dreaptă. În cazul în care intersecția paralelelor iese după fald atunci înseamnă că o să ne deranjeze la încălțăminte și o să apară cu totul alte probleme de care nu avem nevoie. Cu cât mai mici sunt faldurile laterale cu atât se poate de rotunjit până la intersecția cu faldurile”, a mai spus podologul.

După un divorț dureros, un artist celebru iubește din nou. Cine este femeia în care și-a găsit alinarea

Pentru sanatatea unghiilor, este important să atragem atenţie şi la calitatea încălţămintei, dar şi mărimea ciorapului pe care îl purtăm: „Ciorapul nu trebuie să fie mai mic de talpă, trebuie să fie talpă cu talpă și până la degetul mare. Ciorapul și încălțămintea greșită pot aduce la grifoză. Un fel de îngroșare a unghiilor. Cu timpul unghia începe să îngălbenească”.

Întrebată cum tratăm unghia încarnată, Natalia Inchim a răspuns: „Trebuie să vă adresați cel mai curând la specialist. Dacă nu este grav cazul se rezolvă din câteva proceduri... Nu se recomandă de făcut acoperire din motiv că aceasta usucă patul unghial. Dacă faceți acoperire trebuie să fiți foarte siguri în încălțămintea și ciorapii pe care îi purtați”.

Articole din aceeasi categorie