10.06.2024
Cum tăiem corect unghiile? Secretul care te va ajuta să scapi de unghiile încarnate - VIDEO

Unghie încarnată, infecţii sau grifoză, acestea pot fi consecinţele unei greşeli banale – tăierea incorectă a unghiilor la picioare. Un aspect la fel de important o are încalţămintea, dar şi mărimea ciorapului. Cum îngrijim corect unghiile astfel încât să avem o pedichiură frumoasă, dar şi sănătoasă, află din cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă.

Cu toții ne dorim o pedichiură perfectă, dar adesea facem o greșeală banală, tăiem incorect unghiile la picioare. Acest lucru ar putea duce la infecții sau la unghie încarnată.

Cum tăiem corect unghiile astfel încât să avem o pedichiură frumoasă, dar și sănătoasă, a explicat podologul Natalia Ichim: „Trebuie să ne uităm la forma patului unghial. Patul unghial poate fi în formă diferită. Foarte mult contează să păstrăm paralelele de la unghie mereu de la început până la capăt. Nu trebuie să fie tăiat rotund și să stricăm paralelele. În cazul în care tăiem rotund încarnarea este aproape garantată. Se recomandă de tăiat doar drept”.

Kanye West a fost dat în judecată din nou. Fostul soț al lui Kim Kardashian este acuzat de hărțuire sexuală

„Unghia se taie dintr-un capăt și până în altul, pe o linie dreaptă. În cazul în care intersecția paralelelor iese după fald atunci înseamnă că o să ne deranjeze la încălțăminte și o să apară cu totul alte probleme de care nu avem nevoie. Cu cât mai mici sunt faldurile laterale cu atât se poate de rotunjit până la intersecția cu faldurile”, a mai spus podologul.

După un divorț dureros, un artist celebru iubește din nou. Cine este femeia în care și-a găsit alinarea

Pentru sanatatea unghiilor, este important să atragem atenţie şi la calitatea încălţămintei, dar şi mărimea ciorapului pe care îl purtăm: „Ciorapul nu trebuie să fie mai mic de talpă, trebuie să fie talpă cu talpă și până la degetul mare. Ciorapul și încălțămintea greșită pot aduce la grifoză. Un fel de îngroșare a unghiilor. Cu timpul unghia începe să îngălbenească”.

Întrebată cum tratăm unghia încarnată, Natalia Inchim a răspuns: „Trebuie să vă adresați cel mai curând la specialist. Dacă nu este grav cazul se rezolvă din câteva proceduri... Nu se recomandă de făcut acoperire din motiv că aceasta usucă patul unghial. Dacă faceți acoperire trebuie să fiți foarte siguri în încălțămintea și ciorapii pe care îi purtați”.

Articole din aceeasi categorie
08.05.2025

Ghimbirul este un ingredient minunat, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și pentru capacitatea de a stimula sistemul imunitar. Indiferent dacă vrei să îți îmbunătățești sănătatea generală, să slăbești sau să te simți mai bine în pielea ta, ghimbirul poate fi un aliat puternic. Iată cinci rețete cu ghimbir, delicioase și sănătoase, care te vor ajuta să te simți mai bine.

08.05.2025

Creșterea și dezvoltarea corpului uman depind mult de funcția hormonală. Aceste minuscule molecule sunt responsabile pentru starea noastră de spirit, emoții și chiar și pentru aspectul nostru fizic.

04.05.2025

Invitată în platoul emisiunii „iSănătate”, Victoria Ghimpu, medic reproductolog, a explicat ce înseamnă infertilitatea și care sunt pașii de urmat pentru un cuplu care nu reușește să conceapă un copil pe cale naturală.

03.05.2025

Magneziul este un mineral esențial pentru sănătatea organismului, având multiple beneficii. Deficiența acestuia poate provoca diverse simptome și contribui la apariția unor afecțiuni. Deoarece organismul nu produce suficient magneziu pentru a susține funcțiile zilnice, este necesar să-l obținem din alimentație sau din suplimente. Nutriționista Carolina Costin îți spune cât de important este magneziul pentru organism, dar și ce tip de magneziu trebuie să consumi în dependență de necesitățile tale. Află mai multe detalii în articolul de mai jos.

03.05.2025

Aflăm povestea emoționantă a Olgăi, care după ani de așteptare și-a împlinit cel mai mare vis: acela de a deveni mamă, cu ajutorul fertilizării in vitro.

02.05.2025

Pe 29 aprilie, în toată lumea a fost sărbătorită Ziua Internațională a Dansului. O artă frumoasă, dar care poate presupune și unele riscuri. Care sunt cele mai frecvente traumatisme întâlnite la dansatori, află din cadrul unui reportaj marca „iSănătate”.

01.05.2025

La doar 23 de ani, o tânără din Hampshire, Anglia, a reușit o transformare spectaculoasă, pierzând aproape jumătate din greutatea corporală și trecând de la mărimea 22 la 6.

01.05.2025

Gene Hackman a murit în luna februarie a acestui an, iar autopsia finală a scos la iveală noi detalii, fiind găsită o substanță periculoasă în corpul acestuia.

30.04.2025

După sărbătorile de Paști, pline de mese bogate, delicii tradiționale și dulciuri tentante, mulți dintre noi ne simțim greoi, obosiți și cu câteva kilograme în plus. Cum ne revenim după excesele gastronomice, află din cadrul unui reportaj marca „O Seară Perfectă”. 

28.04.2025

Jurnalista și influencerița Doina Danielean a povestit, într-un interviu pentru „iSănătate”, ce anume a declanșat apariția depresiei, ce tratament a urmat și ce a ajutat-o să renunțe la antidepresive.

28.04.2025

Un abdomen plat și bine definit poate fi greu de obținut, însă cu puțin efort și disciplină vei avea rezultatele dorite.

26.04.2025

În perioada de primăvară se acutizează mai multe afecțiuni, în special cele alergice, inclusiv astmul bronșic - o boală cronică respiratorie. Mai multe ne spune medicul pediatru-pulmonolog Svetlana Șciuca.

25.04.2025

Mulți dintre noi, la un moment dat, am visat să avem păr lung, des și sănătos. Fie că ne-am tuns prea scurt din impuls sau ne confruntăm cu subțierea firelor din cauza stresului, dorința de a stimula creșterea părului este una comună. Totuși, adevărul este că nu există o formulă magică. Creșterea părului este un proces natural, lent și complex, influențat de o serie de factori.

25.04.2025

Depresia nu este doar o perioadă de tristețe, ci o patologie care necesită a fi gestionată corect. Află din reportaj, care sunt principalele simptome ale depresiei și cum intervenim.

24.04.2025

Un stil de viață sănătos și echilibrat este cel mai bun mod de a aduce vitaminele și mineralele în corpul tău.

23.04.2025

Invitată recent la emisiunea „iSănătate”, nutriționista Elena Ozun a oferit câteva sfaturi și trucuri pentru a menține un stil de viață echilibrat, fără să renunțăm complet la plăcerile culinare tradiționale. După încheierea emisiunii, Elena a fost provocată de către prezentatoarea emisiunii, Vlada Mardari, la un interviu blitz focusat pe întrebări ce pun în valoare tema alimentației, dar și a sănătății în general.

23.04.2025

Hailey Bieber i-a luat prin surprindere pe fanii săi cu o dezvăluire sinceră și dureroasă. Modelul în vârstă de 28 de ani a postat recent pe Instagram o fotografie în care apare vizibil balonată, ceea ce a stârnit imediat speculații legate de o posibilă sarcină. Însă adevărul este cu totul altul: Hailey se confruntă din nou cu o problemă serioasă de sănătate – chisturi ovariene.

22.04.2025

În studio la „iSănătate”, Daniela Andreev a vorbit despre obiceiurile ei pentru menținerea sănătății. Află din articolul de mai jos ce și-ar dori să schimbe în stilul ei de viață, dar și cu ce probleme se confruntă uneori prezentatoarea PRO TV.

22.04.2025

Papa Francisc a murit la vârsta de 88 de ani, în a doua zi de Paște. Vaticanul a transmis care este cauza oficială a Suveranului Pontif.

21.04.2025

După 30 de ani apar foarte multe lucruri, precum înțelepciunea, o empatie și o cunoaștere de sine mai profunde, dar și un metabolism mai încet.

20.04.2025

A fost marcată recent Ziua Internațională a Hemofiliei, cea mai întâlnită tulburare de coagulare. Adrian Devetilov, diagnosticat cu hemofilie de peste 40 de ani, a povestit cum este să trăiești cu această patologie, în cadrul unui reportaj marca „iSănătate”. 

19.04.2025

Sărbătorile pascale sunt însoțite adesea de excese alimentare care suprasolicită sistemul digestiv, inclusiv ficatul. Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni hepatice din ultimii ani este ficatul gras, despre care a spus mai multe medicul gastroenterolog Eugen Tcaciuc, în cadrul unui reportaj marca „iSănătate”. 

18.04.2025

S-a aflat cauza decesului actriței Michelle Trachtenberg, la două luni de când a fost găsită fără suflare în casa ei din New York.

14.04.2025

Cu toții tindem spre un stil de viață cât mai sănătos. În acest sens, medicul urolog Mihaela Ivanov a oferit câteva sfaturi utile în cadrul emisiunii „iSănătate”, menite să ajute fiecare femeie să-și mențină sănătatea sistemului urinar, dar și a întregului organism.

13.04.2025

Nevoia imediată de a urina și urinarea frecventă pot fi simptomele unei vezici hiperactive. Ce este acest fenomen, află de la medicul chirurg-urolog Vasile Botnari.

13.04.2025

Recent a fost marcată Ziua Mondială de Luptă Contra Bolii Parkinson, o afecțiune a sistemului nervos. Mai multe despre această patologie, ne spune medicul neurolog, Lilia Rotaru.

09.04.2025

Recent, într-un video publicat pe TikTok, jurnalista Doina Danielean a mărturisit că s-a confruntat, în urmă cu câteva luni, cu stări depresive și atacuri de panică. Ea a explicat cum a reușit să depășească cu succes această perioadă dificilă din viața ei. Află mai multe detalii în articolul de mai jos.

08.04.2025

Un actor mexican cunoscut pentru rolul său din serialul „Narcos: Mexico”, trece prin momente critice după ce a contractat o bacterie extrem de agresivă în timpul unei vacanțe.

08.04.2025

După un timp îndelungat în care ai mâncat tot ce ți-ai dorit ești în sfârșit pregătită să spui la revedere greutății în plus. Nu te aștepta însă ca acest lucru să se întâmple peste noapte.

07.04.2025

Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății, sărbătorită în fiecare an pe data de 7 aprilie, sub sponsorizarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), precum și a altor organizații conexe.

07.04.2025

Terapia Yumeiho devine tot mai populară în rândul celor care își doresc o abordare holistică a sănătății. Terapeuții creează un plan personalizat pentru fiecare pacient, iar primele efecte – de la ameliorarea durerilor fizice până la un somn mai odihnitor – se resimt chiar după câteva ședințe. Detalii pot fi aflate într-un interviu marca „iSănătate”.

06.04.2025

Terapia Yumeiho este o formă de terapie manuală de origine japoneză, care combină mai multe tehnici pentru a restabili echilibrul corporal și a îmbunătăți sănătatea generală. Cum funcțioează ea, dar și care sunt beneficiile, află din cadrul unui reportaj marca „iSănătate”.

05.04.2025

Acupunctura este o terapie chineză, practicată de mii de ani. Află totul despre acest tratament din cadrul unui reportaj marca „iSănătate”.

04.04.2025

Astenia de primăvară reprezintă un fenomen caracterizat de o stare de epuizare și oboseală constantă, cauzată de schimbarea anotimpului. Poate fi însoțită și de o stare de melancolie sau de o ușoară depresie. Astenia de primăvara durează, în medie, două sau trei săptămâni. Victoria Ursu, nutriționist-dietetician, ne recomandă câteva lucruri simple pe care le ptem face pentru a ne recăpăta echilibru și starea de bine.

04.04.2025

Care este abordarea corectă în cazul acupuncturii atunci când vorbim despre numărul procedurilor, dar și cum funcționează aceasta la copii, a explicat medicul acupunctor, Natalia Vieru, în cadrul unui interviu marca iSănătate

03.04.2025

Un control de rutină la dermatolog l-a pus față în față cu realitatea dură! Unul dintre cei mai iubiți actori de la Hollywood a fost diagnosticat de două ori cu cancer, însă abia acum a reușit să vorbească despre traumele care i-au marcat viața!

02.04.2025

Roma nu a fost clădită într-o zi, așa că nu cere de la tine să îți schimbi complet stilul de viață cu unul sănătos așa, peste noapte.

01.04.2025

Adriana Ochișanu, invitată în cadrul unui podcast de pe YouTube, a dezvăluit cum a reușit să slăbească și cum se menține în formă.

01.04.2025

Augmentarea mamară și liftingul mamar sunt două intervenții chirurgicale din ce în ce mai populare în rândul femeilor. În acest context, medicul chirurg plastician de la Medpark, Iulian Balan, a adus clarificări asupra acestor intervenții, în studio la „O Seară Perfectă”.

31.03.2025

Terapia intravenoasă și acupunctura sunt două metode eficiente, utilizate în medicina holistică pentru restabilirea echilibrului în organism. Invitată în cadrul emisiunii „iSănătate”, Tatiana Coinac, fondatoarea centrului medical Flow, explică beneficiile acestor proceduri, când sunt recomandate și cum pot contribui acestea la îmbunătățirea stării de sănătate.

31.03.2025

Cu toate am auzit până acum vechea zicală în care se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dar câte dintre voi țineți cont de acest lucru?

30.03.2025

Anua este marcată Ziua Mondială de Combatere a Tuberculozei. Într-un reportaj marca iSănătate, află dacă într-adevăr este „boala sărăciei”, dar și cum poate fi gestionată.

28.03.2025

Pentru a atinge un obiectiv de slăbire sănătoasă și de lungă durată, este esențial să adoptăm un stil de viață echilibrat și să facem alegeri care sprijină procesul metabolic. Dorina Îndoitu, medic nutriționist acreditat internațional, împărtășește recomandări esențiale pentru un regim alimentar eficient, fără riscuri pentru sănătate.

28.03.2025

Stresul este omniprezent în viața cotidiană. Viața poate fi stresantă dintr-o varietate de cauze, important este să înțelegem din timp cum să facem corect managementul stresului și chiar să învățăm cum putem reduce nivelul de stres din viața de zi cu zi. Mai multe, află într-un reportaj marca iSănătate

28.03.2025

Centrul Medical FLOW Holistic propune o abordare inovatoare pentru revitalizarea organismului. Prin terapii personalizate, de la nutriție și fitoterapie până la acupunctură și terapie intravenoasă, specialiștii centrului ajută pacienții să atingă un echilibru optim între minte, corp și suflet. Descoperă cum medicina integrativă poate transforma starea de bine și ce servicii revoluționare oferă acest centru de sănătate holistică.

28.03.2025

Recent a fost marcată Ziua Internațională de Conștientizare a Epilepsiei, cunoscută ca „Purple day”. Mai multe despre epilepsie, află din cadrul unui reportaj marca iSănătate

28.03.2025

Înainte să te stresezi că… ești prea stresată, trebuie să-ti dai seama că această emoție producătoare de cortizol și adrenalină îți afectează corpul mult mai mult decât te-ai aștepta. Și nu în direcția dorită.

27.03.2025

Noi detalii despre starea de sănătate a legendarului pilot de Formula 1, Michael Schumacher, au ieșit la iveală, la mai bine de un deceniu după accidentul devastator suferit în Alpii Francezi.

25.03.2025

Te-ai întrebat vreodată de ce ai puțin fier în organism, deși te străduiești să-l suplimentezi atât prin alimentație, cât și prin suplimente? Află răspunsul de la nutriționista Doina Brăiescu, care a povestit totul în cadrul emisiunii „iSănătate”.

25.03.2025

Visul cel mai mare pentru majoritatea cuplurilor este să aibă copii, uneori asta însă nu este atât de ușor, iar mulți apelează pentru tratamentele de fertilizare. În acest sens, invitat în cadrul emsiunii O Seară Perfectă” a fost fondatorul Alternativa Clinic, Veaceslav Moșin, care a vorbit despre această problemă a cuplurilor. 

24.03.2025

Chiar dacă ești familiarizată cu ceea ce înseamnă pierderea în greutate – renunțarea la fast-food, mersul la sală – lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par a fi. De aceea, este indicat ca primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a obține rezultate, este să consulți un nutriționist.

23.03.2025

În contextul dietelor moderne, multe femei se confruntă cu provocarea de a atinge un echilibru între slăbire și sănătatea generală a organismului. Restricțiile alimentare drastice, în special eliminarea grăsimilor din alimentație, pot duce la dezechilibre hormonale, care afectează în mod direct atât funcția sexuală, cât și sănătatea menstruală. Zoia Iliușina, medic cu abordare integrativă, a subliniat în cadrul emsiunii iSănătate importanța grăsimilor în diete și impactul lor asupra sănătății femeilor.

23.03.2025

Hidratarea corespunzătoare este un element cheie pentru sănătatea noastră. Ce apă bem și ce filtre putem utiliza, află dintr-un reportaj maca iSănătate.

22.03.2025

Nucile și semințele sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase. Pentru a beneficia la maximum de proprietățile lor, unele dintre ele trebuie hidratate. Mai multe detalii aflăm de la reporterul iSănătate, Cătălina Osoianu.

21.03.2025

Rinichii sunt organe vitale care joacă un rol crucial în filtrarea toxinelor din organism, reglarea echilibrului hidric, și menținerea unui mediu intern sănătos. Din păcate, mulți dintre noi nu acordăm suficientă atenție sănătății rinichilor, iar acest lucru poate duce la probleme de sănătate grave. În articolul de mai jos, afli 5 sfaturi esențiale pentru rinichi sănătoși.

21.03.2025

Stresul este dăunător. Aceasta este o axiomă pe care toată lumea o știe.