25.01.2023
„Tara Mica - Cantec Mare”. Muzica Anilor `60-80`

Moldovan Youth Orchestra te invita cu drag la concertul inedit Tara Mica-Cantec Mare: Muzica Anilor `60-80 ce va avea loc pe 12 februarie cu incepere de la 18.00 la Palatul National.

Evenimentul presupune un produs muzical 100 % made in Moldova cu un repertoriu de concert inspirat din anii `60-80, o perioada de aur ce s-a remarcat prin aparitia unor compozitori, solisti, textieri ce au creat melodii unice ca originalitate si expresie artistica.

Concertul vrea sa readuca publicului melodii uitate, dar de o mare valoare ce au fost descoperite in colectiile de Vinyl ale melomanilor din Chisinau. Spectacolul reprezinta culminatia turnelui realizat in cinci orase din tara: Drochia, Edinet, Balti Drochia si Comrat. 

Pe scena principala a tarii vor prinde viata din nou melodii necunoscute semnate de Iurie Sadovnic, Anatol Dumitras, Anatol Neamtu, Valentin Dinga, Stefan Petrache, Petre Teodorovici, Olga Sorochina, Nina Crulicovschi. In acelasti timp vom da o noua culoare slagarelor indragite de public din repertoriul formatiilor si artisitlor ”Noroc”, ”Orizont”, ”Tinerete”, Siko Aranov si ansamblul de jazz ”Bucuria”, Stefan Petrache, Mihai Dolgan, Anatol Chiriac. 

Ideea concertului a fost inspirata de catre Vitalie Corniciuc, un iubitor si un cunoscator al muzicii acelei perioade si care a participat activ la creionarea repertoriului impreuna cu Andriano Marian. 

„Nu am crezut niciodata ca voi gasi atata muzica buna si un sentiment puternic de mandrie la noi acasa dupa un timp in care aplecam urechea in alte parti. Este extraordinara dorinta, motivatia, ambitia si originalitatea eroilor muzicali ai acele perioade, si asta intr-o perioada fara Youtube si Twitter. Vom da tot ce avem mai bun ca sa realizam un spectacol ce ne va ramane mult timp in inimi”, a declarat Andriano Marian, dirijorul si producatorul concertului. 

Spectacolul va fi sustinut de Orchestra Nationala de Tineret condusa de Andriano Marian, formata din 50 de tineri muzicieni din Moldova, inclusiv muzicieni din partea stanga a Nistrului alaturi de band-ul format din muzicienii Cristian Chiaburu (chitara bas), Dorel Burlacu (pian), Oleg Lestaev (tobe), Dan Bruma (chitara). 

Solistii concertului: Catalin Josan, Felicia Dunaf, Lidia Isac, Simona, Gicu Gimbir, Stefan Albu.

Invitati Speciali: Constantin Moscovici, Ricu Voda, Radu Dolgan, Petru Toma.

Aranjamnte realizate de Dan Turcanu, Vitalie Mosiiciuc, Marian Ungur, Edgard Duscov.

Parteneri: USAID Moldova, Ministerul Culturii

Partener Media: Moldova 1, Radio Moldova 

Producator scena: DVV Show

Bilete: reteaua iTicket si casele Palatului National.

*Acest articol este un produs comercial

Articole din aceeasi categorie