07.12.2022
Tara in care infidelitatea si concubinajul se pedepsesc cu inchisoarea. Legea se aplica si in cazul turistilor

Autoritatile din Australia au publicat un avertisment urgent pentru calatorii australiani care se indreapta spre Bali, deoarece Indonezia adopta o lege controversata, care interzice sexul in afara casatoriei. Cei care nu o respecta risca inchisoarea, scrie dailymail.co.uk. 

Parlamentul indonezian a aprobat cu unanimitate de voturi noua lege stricta care condamna sexul in afara casatoriei.

Cuplurile necasatorite care vor fi surprinse in timp ce intretin relatii intime risca sa stea pana la un an in spatele gratiilor. Legea urmeaza sa fie adoptata la sfarsitul acestei luni.

Concubinajul va fi, de asemenea, interzis si implica o pedeapsa de pana la sase luni de inchisoare.

Noua lege se va aplica si in cazul rezidentilor si turistilor straini, inclusiv celor peste 1 milion de australieni care viziteaza in fiecare an insula Bali, mentioneaza jurnalistii englezi. 

A fost furata si abuzata sexual chiar in ziua nuntii sale! Afla povestea lui Terry Gobanga - tanara care a reusit sa supravietuiasca: „M-a injunghiat in stomac si m-a aruncat din masina” - FOTO

Noul cod penal este de asteptat sa fie adoptat pe 15 decembrie in Indonezia, de aceea legea nu va intra in vigoare imediat. 

„Toti au fost de acord sa ratifice (proiectul de modificare) in lege”, a spus deputatul Bambang Wuryanto. „Vechiul cod apartine mostenirii olandeze… si nu mai este relevant”, a adaugat oficialul. 

Legea poate impiedica persoanele necasatorite sa se cazeze intr-o camera de hotel, oriunde in Indonezia. Cuplurile pot fi urmarite penal numai daca sunt raportate de catre sot, parinti sau copiii acestora.

Un proiect asemanator al codului penal urma sa fie adoptat in 2019, dar a starnit proteste la nivel national.Vestea ca noua lege a fost aprobata a starnit rapid indignare din partea populatiei. 

„Ne intoarcem in trecut... legile represive ar fi trebuit abolite. Democratia noastra este in declin”, a spus directorul Amnesty International Indonezia, Usman Hamid.

Articole din aceeasi categorie