25.02.2022
Sunt gata sa primeasca refugiatii la ei acasa si sa le ofere tot suportul necesar! Mai multe persoane influente de la noi au dat dovata de solidaritate facand gesturi demne de respect: „In asa cazuri, ar trebui sa stam si trei pe metru patrat” - FOTO/VIDEO

Solidaritate, empatie si ajutor - acestea sunt actiunile la care indeamna bloggerii si persoanele influente din Republica Moldova. 

In contextul situatiei critice si dramatice in care cetatenii ucraineni se afla, mai multe persoane cunoscute au devenit reale exemple si s-au oferit  sa ajute si sa sustina refugiatii ucraineni care au nevoie de transport, o casa unde sa locuiasca si bineinteles sustinere morala.

Totodata, ei au afirmat ca sunt foarte indignati de  rautatea si de felul in care oamenii profita de necazul altora, intrucat pe retelele de socializare circula poze in care oamenii au marit considerabil chiria la apartamente si au scumpit calatoriile cu taxiul.

Iata lista persoanelor care sunt gata sa ofere suport material, transport sau chiar un loc de trai pentru cetatenii ucraineni:

Nina Cretu

„Ma inchin oamenilor cu suflet! In asa cazuri, ar trebui sa stam si trei pe metru patrat, numai daca asta ar salva vieti.” ,a scris Nina, afirmand ca ofera casa de la Negureni si apartamentul de la Chisinau pentru a primi refugiatii.

 

Nu razboiului! Pasha Parfeni nu este indiferent fata de Ucraina si a iesit in strada alaturi de mai multi oameni: „N-am putut nici sa lucram, nici sa ne odihnim.” - VIDEO

Denis Midone

Si interpretul Denis Midone s-a oferit sa transporte persoanele care au trecut frontiera spre orasul Chisinau. Acelasi lucru i-a indemnat si pe altii sa il faca. 

Svetlana Sarmaniuc

Cu lacrimi in ochi, Svetlana Sarmaniuc a anuntat pe pagina sa de Instagram ca ofera o casa in orasul Floresti. 

Victoria Rosca

Si actrita Victoria Rosca a strans mai multe donatii pe care urmeaza sa le duca la caminul liceului in care preda, intrucat acolo intreaga echipa a primit refugiatii ucraineni.

 

 

 

 

Olga Verbitchi

Si interpreta Olga Verbitchi s-a oferit sa ajute. Aceasta si-a anuntat urmaritorii ca va merge la Punctul Vamal Palanca, unde va duce haine, mancare si lucruri de prima necesitate. 

Tany Vander

 

Joi dimineata, Vladimir Putin a anuntat o operatiune militara speciala in Ucraina, informatia a generat multa panica in intreaga lume. Ulterior, mai multe vedete din Rusia s-au aratat indignate de decizia presedintelui rus.

Sursa FOTO: Instagram 

Articole din aceeasi categorie