22.03.2020
SUNT FEMEIE! Svetlana Bivol: „Un barbat demn de o femeie puternica trebuie sa fie BARBAT in toate: in cuvant, in meserie, atitudine si fapte.”

Martie e despre frumusete, viata si FEMEIE. Cu aceasta ocazie, ti-am pregatit o serie de interviuri cu cele mai interesante, cele mai visatoare si cele mai de succes ELE.

In proiectul „SUNT FEMEIE!” marca Perfecte.md, o descoperi astazi pe Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Nationale „Serghei Lunchevici”, o femeie implinita, care prin ceea ce face, ii inspira si-i motiveaza pe oameni sa creada in visurile lor si sa aiba curajul pentru a le transforma in realitate. Aceasta ne-a spus care e misiunea femeii pe Pamant, cine sunt doamnele care o inspira si care e cea mai mare nedreptate a universului in raport cu femeia.
Citeste si
Cum ati descrie femeile in trei cuvinte?
Femeia in 3 cuvinte - nu e usor sa-i exprimi esenta, dar totusi pentru mine Femeia este: Armonie, Fior, Curaj.
Cine este femeia perfecta pentru dumneavoastra?
Nu cred ca exista persoane perfecte, cu atat mai mult femei. EA trebuie mereu sa se conformeze situatiilor si caracterelor din propria familie, cu cele din colectivul in care munceste, sa echilibreze spiritele din jur. Si toate acestea nu o lasa sa fie perfecta. Cu toate acestea Femeia perfecta ar trebui sa fie o persoana ambitioasa, curajoasa, profesionista si foarte UMANA.
Care este principala trasatura care va defineste ca femeie?
Fiecare dintre noi are calitati si defecte, de altfel nu am fi interesanti. Eu mi le cunosc destul de bine pe toate (sau aproape…), sa zica cei care le cunosc mai bine. Pe parcursul vietii s-au mai schimbat. Unele calitati au trecut prin transfigurari, alte defecte s-au mai pronuntat. Dar la moment cred ca cel mai mult ma reprezinta intelepciunea.
V-ati confruntat vreodata cu dificultati in viata sau in cariera pentru ca sunteti femeie? Care au fost acestea?
Spre marea mea fericire, faptul ca sunt femeie nu mi-a afectat sub nicio forma nici activitatea si nici cariera. Probabil, am fost destul de convingatoare in fapte si atitudine pentru totul ce-mi propuneam sa fac si nu lasam loc de dubii sau ganduri ascunse.
Care este misiunea femeii pe Pamant?
Cred ca fiecare o vede si intelege diferit. Pentru mine ea consta in armonizarea societatii si in continuitatea vietii.
Cine sunt femeile pe care le admirati sau care v-au inspirat in viata?
Fiecare om invata din familie, din exemple pe care le admira, fiecare din noi are si idoli, care pe parcursul vietii ne dau putere, incredere, ne ajuta sa gasim solutii din situatii aparent irezorvabile. Pe mine mereu m-au inspirat minunata doamna doctor Eva Gudumac care a stiut sa gaseasca tratamente pentru fiecare copil bolnav si sa le ofere parintilor acestora o raza de speranta. Diva noastra, Maria Biesu - prin transformarile ei zilnice dintr-o femeie obisnuita cu metehne si frustrari intr-o adevarata Regina, cu o voce si tinuta scenica irezistibila. Iar Maria Cebotari - prin toata cariera sa. O fetita din Basarabia, care si-a construit o stralucita cariera europeana si la doar 39 de ani a parasit aceasta lume ca o Mare Celebritate, descoperind pentru intreaga lume acest plai Dumnezeiesc, Moldova. Iar Galina Volcec a fost intotdeauna un model de conducator profesionist, intelept si iubitor.
Cum trebuie sa fie un barbat demn de o femeie puternica?
Un barbat demn de o femeie puternica trebuie sa fie BARBAT in toate: in cuvant, in meserie, atitudine si fapte.
Feminitatea sporeste sau scade odata cu puterea?
Feminitatea este o notiune admirata de toti. Ea le ajuta pe femei in viata de toate zilele, le da un farmec aparte. Iar unei femei puternice ii da mai multa incredere si atractivitate. 
Care e cea mai mare nedreptate a universului in raport cu femeia?
Nu cred ca exista vreo nedreptate in raport cu femeia la nivel global. Dumnezeau a creat femeia si barbatul, fiinte total diferite, dar fiecare cu misiunea si menirea sa.
Va considerati feminista? De ce?
Nu sunt o feminista.
Surse foto: Facebook.com; Google.com
Articole din aceeasi categorie