12.05.2022
Sunt convinsi ca muzica uneste popoarele! Ce au povestit Zdubii si Fratii Advahov despre sentimentele pe care le-au trait pe marea scena de la Eurovision: „Prin aceasta piesa am incercat sa retraim viata pe care am avut-o noi in copilarie” - VIDEO

Un mare sentiment de mandrie am trait cu totii atunci cand Zdubii si Fratii Advahov au oferit un show de zile mari pe scena de la Eurovision, acolo unde ne-au reprezentat cu mare succes. Vezi intregul moment intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Numarul 9 le-a purtat noroc Zdubilor si fratilor Advahov, care s-au calificat in finala Eurovision din aceasta sambata.

Show-ul artistilor nostri a fost unul plin de energie si daruire. Nu a lipsit coregrafia, iar baietii au purtat costume cu tematica etnofolclorica. 

„Eu cred ca toate sunt legate...si versurile, si ritmul, si dansul, si imaginea si sunetul. Aceasta piesa ca text este foarte puternica si pozitiva”, a mentionat instrumentistul Vasile Advahov, iar solistul trupei Zdob si Zdub, Roman Iagupov a adaugat: „Dupa doi ani de pandemie lumea are nevoie de pozitiv, de veselie si conteaza fiecare element. Mesajul piesei este foarte actual, interesnant si profund.”

Pe scena de la Torino, artistii nostri s-au simtit ca acasa.„Am avut emotii foarte mari, a fost un public atat de primitor si cald. Toti au dansat si au cantat trenuletul cu noi.”, a spus Vasile Advahov.

Zdubii au cantat pentru a treia oara pe scena Eurovision, totusi de aceasta data pentru Roman Iagupov a fost mai special. „A fost cel mai interesant si reusit Eurovison din viata mea.”

Artistii sunt convisi ca muzina uneste popoarele. „Prin aceasta piesa am incercat sa retrait viata pe care am avut-o noi in copilarie. Cum urcam in tren, cum plecam spre Bucuresti. Foarte des am circulat Chisinau-Bucuresti.”, a povestit Vasile.

Reprezentatii Moldovei au simtit sustinerea fanilor atat din tara cat si de peste hotare. „Am simtit o sustinere extraordinara din parte fanilor, a diasporei. Va multumim foarte mult.”, a mentionat Vitalie Advahov.

Nu conteaza cine va gastiga marele concurs, important ca este ca publicul se bucura de un spectacol frumos si putem prezenta cultura si traditiile tarii noastre, cred artistii.

De aproape doi ani pe Aura o gasesti mai degraba la tabla, decat pe scena! Ce spune interpreta despre noua ei meserie, cea de profesoara: „A fost o necesitate...” - VIDEO

„Trenuletul” a atras atentia internautilor. Presa internationala BBC a fost inpresionata de prestatia Moldovei. Acestia au scris pe o retea de socializare „Ei sunt definitia Eurovision”.

Alaturi de Moldova, in finala Eurovision a ajuns si Ucraina care este marea favorita a concursului din acest an. 

Celelalte tari care au ajuns aseara in finala sunt: Elvetia, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia si Olanda.

Ce spun astrele despre compatibilitatea dintre cele mai cunoscute cupluri. Va rezista oare casnicia lui Will Smith - FOTO

Marea finala a concursului Eurovision 2022 va avea loc sambata, 14 mai, pana atunci urmeaza a doua semifinala care se va desfasura joi, 12 mai, unde va evolua si tara vecina, Romania. Intre timp, le tinem pumnii Zdubilor si fratilor Advahov si le uram mult noroc.

Articole din aceeasi categorie