02.03.2022
Medicul Lucia Gariuc a revenit din Luxemburg in Moldova si indeamna lumea la calm: „Eu sugerez oamenilor sa petreaca timpul cu cei dragi, dar nu sa faca rezerve de iod.” - VIDEO

Si medicul ORL Lucia Gariuc se implica zilnic pentru a le face viata refugiatilor un pic mai usoara. Mai multe ne-a povestit chiar ea in cadrul unui interviu marca O Seara Perfecta. 

Specialista a revenit din Luxemburg pentru a fi alaturi de oameni si pentru ca aici se simte acasa: „Nu regret deloc pentru ca imi dau seama mai mult ca oricand ca aici mi-e locul. Ei vin cu careva simptome si patim acelasi lucru care s-a intamplat si in COVID - 19, se psihosomatizeaza foarte mult pana la voma si manifestari care n-au nici o treaba cu patologia noastra.” ,a afirmat ea.

Aceasta recomanda linistea si pastrarea calmului in asemenea situatii: „Faptul ca noi o sa ne stresam si o sa tot stam si o sa invartim in cap ideea aceasta ne scade imunitatea si ne deregleaza capacitatea de a gandi rational.” 

Curaj si barbatie! Reporterul PRO TV, Alexandru Vasilos se afla in mijlocul razboiului din Ucraina. Vezi momentul emotionant in care isi intalneste rudele sale de acolo: „Mi-i dor de casa, de rude, de iubita mea.” - VIDEO

Ea a mai povestit in cadrul intervievarii ca practica meditatia, rostirea rugagiunilor si mersul in locurile linistite pentru ea, iar drept exemplu sunt manastirile.

Tatal lui Leo, fiul ei este acum in orasul Harkov din Ucraina: „El e foarte optimist, ajuta si face ce are de facut. El tot linisteste lumea si sta si asteapta.” a adaugat Lucia.

Vineri, chiar de ziua sa de nastere, ea organizeaza o colectare de jucarii, dulciuri si chestii pentru copii. Ea va merge cu animatori si baloane pentru a  distra si a scoate stresul din copiii refugiati, iar pe langa aceasta va lupta si pentru copiii de la noi, mai exact cei orfani.

„E un centru de plasament de reabilitare pentru copiii de varsta frageda, care se afla mai sus de spitalul Boli Infectioase Copii. Ei au nevoie acum de un aparat cu oxigen si vreo trei scaune cu rotile pentru invalizi, chestii minime. Inteleg ce se intampla acum cu Ucraina, dar sunt foarte multe centre si la noi care au nevoie de ajutor.” ,a mai spus ea.

In doar 3 zile a reusit sa colecteze aproape 1 milion de lei pentru refugiati, iar acum urmeaza sa gestioneze ajutorul. Ce spune Svetlana Sainsus despre intalnirea organizata de Maia Sandu cu mai multi influenceri la Presedintie - VIDEO

Aceasta sugereaza tuturor sa isi pastreze calmul, dar nu sa faca provizii de iod: „Eu consider ca ar trebui sa ne linistim si sa petrecem zi de zi  cat mai calitativ alaturi de cei de alaturi, mai ales copiii care nu trebuie sa creasca stresati.” 

Lucia a oferit si sfatul medicului si a sugerat ca intr-o trusa medicala trebuie sa se afle: dezinfectante, antiinflamatoare, valeriana si in unele cazuri antibiotice necesare la recomandarea medicului.

Sursa FOTO: Instagram 

Articole din aceeasi categorie