12.11.2020
Soprana cu studii de bucatar! Elena Demirdjean, solista Filarmonicii Nationale s-a nascut in Georgia, tatal este armean, iar sotul bulgar

S-a nascut in Georgia, a fost stabilita la Moscova, vorbeste perfect limba armeana, s-a casatorit cu un bulgar, dar traieste si activeaza in Republica Moldova. Este vorba despre Elena Demirdjean, solista a filarmonicii nationale, cu o experienta de aproape 15 ani. Noi am stat de vorba cu Elena si am aflat lucruri foarte interesante despre soprana, dar si despre familia ei frumoasa.

Citeste si :  Pavel si Cleopatra Statan, pe coperta VIP Magazin. „Cateodata, nu pot trage aer in piept de fericit ce sunt.”

Cu un arbore genealogic intortocheat, Elena Demirdjean este mandra de originea sa, dar si de tara noastra, unde s-a stabilit din adolescenta cu familia. „Bunica mea este de aici, din Moldova, din satul Telenesti. Bunelul meu a fost ingropat acolo, el a fost din Ucraina. Tatal meu este armean, eu m-am nascut in Georgia si locuiesc in Moldova. Sotul meu este aici si este bulgar.”

Si-a inceput cariera de soprana a Filarmonicii Nationale intr-o mica biserica armeneasca de la noi, acolo unde Elena a indragit acest gen de muzica. „Am inceput sa cant in biserica si mi-a prins foarte bine. Eram eleva, in clasa a cincea. La scoala unde am invatat eu, directorul scolii era armean.”

Ajunsa artista cu acte in regula, viata i-a pregatit noi surprize, care a indepartat-o din nou de Moldova. „M-am casatorit, am doi copilasi, Mihaita si Melania si eram nevoiti sa plecam la Moscova, fiindca sotul meu a avut un contract. Aproape cinci ani, exact cat am avut concediul de maternitate. Dupa aceea am revenit, m-am restabilit inapoi la Filarmonica Nationala si tot asa multe concerte au fost.”

Ca si in cazul multor artisti, vestea despre incendiul de la Filarmonica a socat-o si a intristat-o mult. „Mi-a scris o colega din orchestra, dar nu credeam. Dupa care am trecut a doua zi si cand am vazut videourile eram frapata. Am plans foarte mult, dar sper ca totusi o sa revenim pe scena noastra, care este casa, spiritul.”

Pe langa voce, soprana are si alte talente si abilitati mai putin cunoscute publicului larg. „Am facut studii bucatar-culinar, mi-a prins foarte bine in viata fiindca a fi o mama care gateste bine si canta cred ca e ceva normal. De mica, mie personal imi placeau foarte mult cartofii prajit si s-a transmis si baiatului. Mai facem si alte feluri de mancare.”

Citeste si :  Zumba pe muzica Liei Taburcean. Cel mai popular instructor din Romania, Andrei Osanu: „In momentul in care le-am pus o muzica romaneasca au luat foc”

Sursa foto: Facebook

Articole din aceeasi categorie