02.08.2022
Sofia Rotaru a refuzat cetatenia rusa, oferita de Vladimir Putin. Artista se afla in SUA

Cantareata Sofia Rotaru a refuzat cetatenia rusa oferita de presedintele rus Vladimir Putin. Acest lucru a fost anuntat de producatorul interpretei Leonid Dzyunik.

Potrivit producatorului artistei, motivul consta in faptul ca Sofia Rotaru are o atitudine pozitiva fata de autoritatile politice din prezent si era pro-Ucraina inca de pe vremea Maidanului.

Instagram vs Realitatea! Iuliana Beregoi iti arata ce se ascunde in spatele fotografiilor perfecte de pe retelele de socializare - FOTO

In acelasi timp, artistei ii este interzis sa comenteze orice despre Rusia. Spre deosebire de alti oameni celebri, Sofia Rotaru nu are dubla cetatenie si are o pozitie civica clara. Potrivit directorului de concert: „Ea nu toarna murdarie pe Rusia, ca Danilko. Ea locuieste in America, dar continua sa fie cetatean al Ucrainei.”

Apropo, odata cu declansarea razboiului in Ucraina, Sofia Rotaru nu a comentat public atitudinea ei fata de ceea ce se intampla si nu a facut nicio declaratie in acest sens. Acesta a fost motivul pentru care artista s-a confruntat cu multa multe critici negative in adresa sa, atat din partea rusilor, cat si din partea ucrainenilor. Locuitorii din Nezalezhnaya i-au reprosat interpretei ca nu este patriota.

Seamana ca doua picaturi de apa! Stiai ca Cristina Scarlevschi are o sora, la fel de frumoasa? Vezi momentul in care cele doua s-au reintalnit - FOTO/VIDEO

Si doar cinci luni mai tarziu, Sofia Rotaru a rupt tacerea, dar motivul s-a dovedit a fi foarte tragic, ea a onorat memoria actritei si prezentatoarei TV ucrainene, Ruslana Pysanka care s-a stins din viata.

Articole din aceeasi categorie