03.01.2022
Simbolul anului 2022 - tigrul! Afla povestea celor doi tigri de la Gradina Zoologica din Chisinau - VIDEO

Anul 2022 este anul tigrului de apa, in calendarul chinezesc. Despre cum va fi acest an si ce ne aduce, aflam chiar de la felinele de la gradina zoologica. Acolo traiesc doi tigri bengalezi, care s-au adaptat perfect la noi si nu se tem de ger si zapada. In timp ce astrologii ne asigura ca noul an va fi unul potolit si romantic, ingrijitorii de la zoo spun ca tigrul isi va arata naravul tot anul.

Basea si Renat sunt un cuplu de tigri care au devenit adevarate vedete la Gradina Zologica din Chisinau. Unul alb si unul oranj, cei doi isi traiesc povestea de dragoste in felul lor.

,,Acesti doi tigri au fost adusi din Belgia. S-au nascut in 2015 -2016. Culoarea alba a tigrului este o culoare neobisnuita pentru ei si lor le este greu sa supravietuiasca cu asa culoare. Ei s-au adaptat la noi foarte bine, sunt dezvoltati. Temperatura le este comoda, sunt liberi.”, povesteste reprezentanta Gradinii Zoologice, Valeria Scripnic.

Rapitor de fire si cu un caracter pronuntat, tigrul Renat si-a demonstrat naravul si ce poate pe toata durata filmarilor. „In mod special mananca canina si carne de vita. Da, iata asa viata duce tigrul. Auziti sunetul. E hranit la ora 14, de aceea e un pic flamand.”, spune zoo-veterinarul Ana Svedcenco.

Juniorii ansamblului „Hora Mare” au venit cu o urare de zile mari in platoul serilor perfecte. Vezi ce isi doresc si ce asteptari au tinerii artisti de la anul 2022: „Sa invatam mai bine si sa avem mai multe turnee” - VIDEO

In calendarul chinezesc, tocmai tigrul guverneaza anul 2022. Considerat un lider natural, cei de la gradina zoologica spun ca felina este un adevarat prototip al zodiei sale.,,El intr-adevar este un rege. Imi pare chiar mai rege decat leii. El iubeste mult sa analizeze, sa gandeasca, se observa dupa caracterul lui. Este un adevarat barbat, are un caracter foarte puternic, Ea este mai blanda, mai feminina.”, a mentionat o vizitatoare.

,,Nu trebuie sa uitam ca tigrul este un rapitor, unul care s-a format prin evolutie timp de mii de ani. E un animal puternic, cu instincte, astfel nu trebuie sa ne relaxam. Acest lucru se refera si la anul care vine, dar si la comportamentul nostru la gradina zoologica.”, a adaugat Ana Svedcenco.

Emilian Cretu va avea un copil in noul an? „In 2022 vreau sa fac un copil cu ajutorul unei mame-surogat. Simt ca va fi fetita si impreuna o sa ne mutam la casa noua, una la sol” - VIDEO

Anul tigrului de apa incepe din 1 februarie 2022 si va dura pana pe 21 ianuarie 2023. Zodiacul chinezesc se schimba o data la 12 ani, iar data trecuta, anul tigrului a fost in anul 2010. Potrivit zodiacului chinezesc, noul an este considerat unul al prosperitatii.  

Articole din aceeasi categorie