30.07.2022
Shakira raspunde acuzatiilor conform carora ar fi facut evaziune fiscala

Shakira este acuzata de procurorii spanioli pentru evaziune fiscala in valoare de 14,5 milioane. Autoritatile o acuza pe cantareata ca nu a platit impozitele aferente veniturile pe care le-a obtinut intre 2012 si 2014.

Artista sustine insa ca este nevinovata, motiv pentru care a refuzat sa incheie un acord cu autoritatile spaniole. Aceasta a declarat recent ca prefera un proces si ca nu are „nicio datorie la Fisc de multi ani”.

Denuntand o „incalcare totala a drepturilor sale” si „metode abuzive” din partea acuzarii, artista a declarat ca „se incapataneaza sa ceara banii stransi in timpul turneelor sale internationale si a (emisiunii) The Voice”, unde a jurizat in Statele Unite ale Americii, intr-o perioada in care „nu era inca rezident in Spania”.

Era o sportiva promitatoare, insa a ales alta cariera: „E timpul sa merg mai departe...” - FOTO

Potrivit acuzarii, Shakira locuia in Spania din 2011, insa si-a mentinut resedinta fiscala in Insulele Bahamas pana in 2015. Avocatii artistei sustin ca artista nu traia mai mult de sase luni pe an in Spania si ca cea mai mare parte a veniturilor sale provenea din turnee internationale.

Cantareata columbiana in varsta de 45 de ani a anuntat la inceputul lunii iunie separarea de partenerul sau, Gerard Pique, cu zece ani mai tanar decat ea, una dintre vedetele clubului de fotbal FC Barcelona. Cei doi, care au aceeasi zi de nastere, au inceput o relatie in 2011. Milan, primul lor fiu, s-a nascut in 2013. Fostul cuplu a decis sa locuiasca in Barcelona chiar inainte de nasterea primului lor copil. Sasha a venit pe lume in 2015.

Ce sacrificii face Gina Pistol pentru a fi o mama buna: „N-as vrea sa plateasca terapie”

Presa iberica relata pe surse ca Shakira i-ar fi cerut lui Gerard Pique sa paraseasca resedinta comuna, dupa o perioada in care acesta si-ar fi petrecut mare parte din timp la petreceri, alaturi de colegii sai de echipa. De asemenea, presa din Spania a vorbit si despre o presupusa relatie a fotbalistului, in afara relatiei oficiale cu Shakira. Nici unul dintre cei doi nu a comentat zvonurile. Declaratia comuna a celor doi nu a facut mai multa lumina asupra subiectului, acestia cerand sa li se respecte intimitatea, pentru ca cei doi copii ai lor sa fie cat mai putin afectati de separare.

Articole din aceeasi categorie