13.07.2024
Semnele prin care organismul te avertizează că are nevoie de mai mulți nutrienți

Când organismului nu primește suficienți nutrienți, ne atenționează prin diverse semnale că este cazul să acționăm și să îi oferim ce are nevoie. Iată prin ce moduri te poate avertiza că a sosit momentul să consumi mai multe substanțe nutritive! 

Deficiențele nutriționale sunt des întâlnite, în special, în rândul persoanelor care obișnuiesc să consume alimente procesate, care nu oferă organismului nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa optim.

Testele de sânge pot detecta astfel de lipsuri, însă până să ajungi în cabinetul medical, corpul îți poate arăta prin diferite modalități că are nevoie de mai multe vitamine, minerale sau de alte substanțe nutritive.

Oboseală persistentă și apariția cearcănelor 

Un prim semnal că nu-i oferi corpului ceea ce are nevoie este oboseala persistentă. De regulă, experimentezi o lipsă constantă de energie dacă nu mănânci suficient fier, respectiv carne roșie, spanac sau leguminoase. De asemenea, apariția cearcănelor ar putea fi un semn că organismul tău nu primește îndeajuns de multă vitamina C (din citrice, ardei, fructe de pădure, roșii) sau vitamina K2 (din alimente fermentate, organe și lactate).

Regina Camilla a relaxat regulile vestimentare la Palat: cine și cum poate purta aceeași culoare ca ea

Slăbirea unghilor și probleme ale pielii 

Unghiile sunt indicatori ai stării noastre de sănătate, iar când acestea se rup mai ușor, devin casante sau dacă apar pete albe pe ele s-ar putea să existe o deficiență de iod sau de B12. De asemenea, dacă organismul nu primește suficienți acizi grași omega-3 (ulei de măsline, pește gras, migdale și nuci), vitamina A (gălbenușuri de ou, ficat de vită, unt, cartofi dulci), C și E (ulei de floarea soarelui, lapte, avocado, mango, kiwi), s-ar putea ca pielea să devină uscată sau să te confrunți cu apariția eczemelor sau cu acnee. 

Procesul lui Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudență, a fost anulat. Care este motivul

Schimbări de dispoziție și memorie afectată 

Nutrienții sunt esențiali pentru funcționarea corectă a creierului, iar dacă nu-i oferi suficienți antioxidanți (fructe de pădure, ceai verde, legume), s-ar putea să observi că scade concentrarea și capacitatea de a memora anumite lucruri. De asemenea, carența vitaminelor din complexul B ar putea contribui la apariția schimbărilor de dispoziție. 

Sursă foto: GOOGLE

Articole din aceeasi categorie