13.02.2020
Sanatos, frumos si delicios! Retete deosebite, pe care le-ai putea incerca si tu
Mancarea sanatoasa a devenit o necesitate, dar si un trend. Tendintele culinare se schimba in fiecare an, astfel exista tot mai multi adepti ai unui stil alimentar echilibrat.
Bucatarul-sef Petru Pazdnic iti sugereaza cateva retete pentru mese rapide si benefice, pe care le poti realiza in bucataria ta.

Piept de pui cu piersici curry si piure din morcov
Combinatia de gusturi si modul de preparare este unul deosebit si atragator. Piureul de morcov este condimentat cu cimbru si usturoi. Uleiul si untul se aromatizeaza cu rozmarin, cimbrisor si frunze de salvie. Piersicile se pregatesc cu coniac, in combinatie cu pieptul de pui si frunzele de nasturtium - o surpriza a acestui preparat. Rezultatul te v-a surprinde cu un gust unic.
Tartina cu avocado, anghinare si rosii cherry
Avocado, considerat un fruct bogat in fibre, proteine, vitamine si grasimi sanatoase, este o alegere perfecta pentru o gustare satioasa. Acest fruct, la decojire isi schimba culoarea, pentru a o mentine. Bucatarul iti sugereaza sa-l pui in apa cu lamaie si sare. Combinatia dintre fructul tocat, anghinare si rosii chery taiate, reprezinta o gustare incantatoare.  
Pateu din ficat de pui
Se inabusa ficatul, ceapa si morcovul in frisca cu putin unt pentru un pateu aromat si delicios, considerat un deliciu gastronomic al bucatariei franceze. Se serveste cu o marmelada din ceapa rosie si paine integrala. Sanatos si gustos nu este un mit. Acest preparat v-a arata spectaculos.
Mancarea sanatoasa este cea mai buna alegere pentu o viata echilibrata. Pofta buna!
Citeste si: Sanatos si proteic! Lucia Gavrilita iti propune 3 retete din produse integrale, perfecte pentru un meniu zilnic
Surse foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie