24.06.2020
Rodica Cioranica a dezvaluit si ce va face in celelalte vieti pe care vrea sa le traiasca. „Despre primele trei ati citit deja. Ce as face insa dupa ele?''

Jurnalista a publicat recent, pe pagina sa de Facebook, un text in care a povestit ca vrea sa traiasca mai multe vieti si ce si-ar dori sa faca in ele. Rodica a relatat ca in primele trei ar fi tot ziarista, apoi constructor si in cea de pe urma ar fi fermiera. Ieri, ea a continuat povestea si ne-a spus cum are de gand sa le petreaca si pe celelalte.

Cu cateva ore in urma, directorul revistelor „Red” si „Vip magazin” a postat o imagine deosebita de la o sedinta foto, dar si continuarea textului care l-a inceput a scrie pe 22 iunie. In poza, Rodica a purtat o rochie roz si s-a intins pe o barca purtata de valurile unui lac cu nuferi. 

Femeia a urmat sa le povesteasca prietenilor sai virtuali ce ar visa sa faca in celelalte trei vieti. Aceasta a notat: „ziceam aseara tot aici ca, probabil, mi-ar trebui vreo cinci sau chiar sase vieti care sa se tina minte una pe alta ca sa fac tot ce mi-ar placea sa fac. Despre primele trei ati citit deja. Ce as face insa dupa ele?

4. In viata a patra as fi primar. Nu in Chisinau. In satul meu. Mi-e dor tare de oameni care nu se mai chinuiesc, dar care se bucura. Oameni care ar putea aprecia confortul si asfaltul, la fel si huiditile lasate pentru hoinarit cu talpile goale. As trage gaz si apa, as construi cinematograf si casa de cultura, baie, mici produceri locale si niste ceva-uri care sa-mi intoarca matusile la casele lor triste si la copiii care au crescut mari fara ele. Vara, as invita actorii de la Chisinau, cu un spectacol la fel ca in copilaria mea, cand ii priveam muti de admiratie. Iar de Craciun - lautari, sa nu uitam horele.

5. A cincea viata va fi cu a sasea la un loc. Am avea o vinarie mica si un hotel cu pereti din sticla. Am primi musafiri, am discuta despre mancare si despre vin, despre fime si carti, si uneori despre politica. Vara am lasa administrarea pe seama nepotilor, iar noi ne-am muta la mare, in Italia. Am bea vin italienesc, am merge la dansuri cu alte cupluri de mosnegei bronzati si veseli, am privi pescarusii, azurul necuprins. El, batranelul meu grizonat, ar fuma trabuc, iar eu, batranica in ochelari cu rama rosie, as scrie carti despre toate vietile pe care le-am trait. Despre oamenii care mi s-au parut exceptionali. Despre iubire si neiubire. Despre drumul lung si incalcit care duce spre fericire. Si despre cum inveti sa accepti aceasta fericire ca pe o normalitate la care nu ai sperat.

P.S. Marquez spunea ca oamenii incep a imbatrani atunci cand inceteaza sa mai iubeasca. Eu zic ca devenim nefericiti atunci cand incetam sa visam.”

La final, Cioranica a scris: „Vise si visuri frumoase, Chisinau!”

Speram ca postarea Rodicai te-a inspirat sa visezi si sa-ti urmezi scopurile, caci, asa cum a afirmat Alexandru Macedon - nimic nu este imposibil pentru cel care incearca.

Sursa foto: Facebook.com

Articole din aceeasi categorie