21.02.2022
Regina Elisabeta, prima reactie dupa ce s-a aflat ca e bolnava de Covid-19: „Stiu ca oamenii vor fi alaturi de mine”

Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj emotionant la putin timp dupa ce a fost diagnosticata cu Covid-19. Anuntul a fost facut de Palatul Buckingham duminica, sustinand ca monarhul are simptome usoare, dar se simte bine.

In prima sa declaratie publica de la aflarea vestii ca a contractat virusul SARS-CoV2, Regina a transmis un mesaj in care a felicitat echipele britanice de curling, dupa succesul lor la Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing. Monarhul in varsta de 95 de ani si-a exprimat mandria pentru sportivi. 

De nerecunoscut! Sotia lui Morgenstern s-a transformat intr-o roscata frumoasa! Vezi cum arata acum Dilara - FOTO/VIDEO

„Trimit cele mai calde felicitari echipei feminine de curling pentru performanta lor remarcabila si castigarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing 2022, dupa medalia de argint obtinuta de echipa masculina de curling. Stiu ca oamenii vor fi alaturi de mine pentru a transmite urarile de bine atat voua, cat si antrenorilor dumneavoastra, a prietenilor si familiei care v-au sustinut”, a transmis Regina Elisabeta a II-a. 

Alteta Sa Regala este a treia persoana din familie care a fost testata pozitiv pentru coronavirus in ultimele saptamani. Fiul ei cel mare, printul Charles, s-a imbolnavit pentru a doua oara la inceputul acestei luni, iar sotia sa, ducesa de Cornwall a fost testata pozitiv de Ziua Indragostitilor si, ca urmare, s-a autoizolat.

Regina nu a prezentat simptome dupa intalnirea cu Charles, astfel ca si-a putut continua angajamantele regale, intalnindu-se cu viitorul secretar al Serviciilor de Aparare, general-maior, Eldon Millar, si predecesorul sau, contraamiralul James Macleod. Monarhul este triplu vaccinata, cu toate acestea medicii i-au recomandat sa se odihneasca. Ea va continua sa primeasca asistenta medicala si va urma toate instructiunile adecvate.

Printul Harry si-a reinnoit contractul de inchiriere pentru casa sa in valoare de 2,4 milioane de lire sterline din Marea Britanie, pentru a prelua din angajamentele regale daca Regina se imbolnaveste mai tare. 

Fotbalist indian, criticat dur dupa comentarii sexiste: „Am jucat cu niste femei”

Ducele si ducesa de Sussex au locuit la Frogmore Cottage inainte de a se muta in Canada, iar mai apoi in SUA in 2020. Ei au platit atunci 2,4 milioane de lire sterline pentru renovarea proprietatii de la Windsor si au inchiriat spatiu pana in martie 2022. The Sunday Telegraph a raportat ca acum au reinnoit contractul de inchiriere, ceea ce inseamna ca Harry doreste sa revina in Marea Britanie.

Printul Charles, printul William, printul Harry si printul Andrew isi pot asuma unele dintre indatoririle Reginei daca aceasta se imbolnaveste temporar. Ei sunt capabili sa indeplineasca majoritatea angajamentelor oficiale, inclusiv reuniunile Consiliului Privat si primirea acreditarilor noilor ambasadori. 

Articole din aceeasi categorie