11.02.2024
Regele Charles, prima declaratie de cand a fost diagnosticat cu cancer: „Cea mai mare mangaiere si incurajare”

Regele Charles a facut sambata seara prima declaratie de cand a fost diagnosticat cu cancer, folosindu-se de acest prilej pentru a multumi "din suflet" publicului pentru "mangaierea si incurajarea" sa, relateaza SkyNews.

Intr-un mesaj transmis de la Sandringham, in Norfolk, Regele Charles a spus: „As dori sa-mi exprim cele mai sincere multumiri pentru numeroasele mesaje de sustinere si urari de bine pe care le-am primit in ultimele zile. Asa cum stiu toti cei care au fost afectati de cancer, astfel de ganduri bune sunt cea mai mare mangaiere si incurajare”, relareaza News.ro.

Charles al III-lea - Wikipedia

Pe langa faptul ca a multumit publicului pentru urarile de bine, monarhul in varsta de 75 de ani a reflectat, de asemenea, asupra deciziei sale de a-si dezvalui public boala, spunand: „Este la fel de imbucurator sa aud cum impartasirea propriului meu diagnostic a contribuit la promovarea intelegerii publice si la punerea in lumina a activitatii tuturor organizatiilor care sprijina pacientii cu cancer si familiile lor din Marea Britanie si din intreaga lume”.

Regele Charles al III-lea, noul suveran britanic, este un prieten al  României | Digi24

Subliniindu-si recunostinta fata de profesionistii din domeniul medical si organizatiile caritabile de lupta impotriva cancerului, el a adaugat: „Admiratia mea de-o viata pentru ingrijirea si dedicarea lor neobosita este cu atat mai mare cu cat am avut parte de experienta mea personala”.

Luni, Palatul Buckingham a anuntat ca regele a fost diagnosticat cu o forma de cancer in timp ce era supus unei proceduri pentru marire de prostata.

Cum se simte regele Charles. Suveranul a început tratamentul pentru cancer  - Realitatea.md

La fel ca in anuntul initial, in noua sa declaratie, regele nu a dezvaluit alte detalii despre ce fel de cancer este vorba, tipul de tratament la care este supus sau in ce stadiu se afla cancerul.

El si-a inceput luni tratamentul la Londra, iar marti s-a intors la Sandringham impreuna cu regina. Nu este clar cand ar putea reveni la Londra sau daca va trebui sa se intoarca in capitala pentru tratament.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă  de cancer | TVR MOLDOVA

Palatul si monarhul au sperat ca, prin faptul ca au fost deschisi cu privire la cancerul sau, ar putea opri orice zvonuri sau speculatii potentiale si ii vor permite regelui sa aiba un anumit nivel de intimitate in timp ce se afla sub tratament. Declaratia de sambata face parte din aceasta strategie, pentru a arata ca monarhul ramane pozitiv.

Articole din aceeasi categorie