Paraziții intestinali pot fi incredibil de incomozi și chiar periculoși dacă nu sunt tratați! Tratamentele pe bază de plante pentru tratarea acestor infecții fac parte de mult timp din protocoalele tradiționale de wellness, de la tipuri specifice de ceaiuri, la capsule care conțin compuși concentrați de plante.
Anumite plante au proprietăți antiparazitare, cum ar fi uleiul din semințe de dovleac sau extractul din grapefruit. De asemenea, anumite specii de plante, precum cimbrul și menta, ajută la calmarea inflamației și a iritațiilor intestinale. „Aici, spre exemplu, este pelinul, o plantă foarte puternică, cu efect antiinflamator, scoate procesele inflamatoare din organism. Este o plantă foarte puternică, care se luptă cu paraziții, stimulează curățirea organismului, are efect antiparazitar”, a menționat Gina Rogote, specialist în plante.

Elena Javelea a devenit mămică pentru prima dată! Imagini de la maternitate - VIDEO
Pelinul este consumat, în general, sub formă de extract sau de ceai. Uleiul de pelin este fabricat din tulpinile și frunzele plantei, în timp ce extractul și tinctura se pot produce din întreaga plantă. „Aceasta este coada-șoarecelui, este una dintre plantele mele favorite. Are un proces foarte puternic antiinflamator. Cine are probleme cu retenția de apă, foarte bine ajută ca să nu se edemeze. În combinație, ea poate fi folosită pentru efect antiparazitar, fiindcă este amară”, a notat specialista.

Cu o dietă sănătoasă, o igienă adecvată și o utilizare regulată a unor astfel de ierburi, tratarea simptomelor paraziților intestinali este posibilă: „Toate ierburile amare stimulează vezica biliară, secreția de bilă, anume aceasta este bariera noastră împotriva paraziților, microorganismelor, bacteriilor și tot așa. În momentul în care avem o bilă care funcționează corect și secreția bilei este zilnică, corectă și abundentă, nu vom avea probleme cu paraziții”.
Nu toate plantele sau remediile din plante pot fi combinate intre ele. Tratamentele pe baza de plante trebuie administrate cu mare atentie si numai dupa o documentare corespunzatoare: „Vetricea, foarte mulți spun că este toxică, ea trebuie folosită cu prudență, de băut o perioadă anumită de timp, apoi de făcut o pauză. Eu nu aș spune că este toxică. Ea are efect antiparazitar, ajută la digestia mai bună a organismului, sporește secreția bilei, ca efect este fenomenală”.
În perioada deparazitării este important să eviți produsele cu zahăr, produsele procesate și lactatele, deoarece acestea sunt generatoare de mucus: „Pentru un efect antiparazitar, eu folosesc un amestec din pelin, vetrice și fructe din măcieș. Este o combinație foarte bună, plantele se sporesc unele pe altele. Este esențial înainte de curățire antiparazitară să pregătim intestinul gros, acesta trebuie să funcționeze ca ceasul, corect, ca să elimine toate toxinele. În momentuul în care face antiparazitară, se scot anumite toxine din diferite organe, paraziții încep să se activeze mai mult, lor deja nu este confortabil, noi îi alungăm și ei emană si mai multe toxine. În momentul în care avem constipație și organismul nu elimină asta pe cale normală, așa cum trebuie, toate toxinele, pe circuitul sangvin, merg pe cerc și se reabsorb, intoxicând foarte tare organismul. Oamenii se sperie, spun că plantele nu lucrează, dar de fapt nu fac cu cap. Trebuie de făcut totul pe etape, corect și atunci nu vor fi probleme, consecințe și efecte adverse”.
SURSA FOTO: GOOGLE