28.09.2019
Prietenii cu beneficii: ne dau sau nu lumea peste cap?
Conceptul de prieteni cu beneficii nu este deloc o noutate. Adevarul este ca multor persoane li s-a intamplat sa aiba un prieten foarte apropiat de care, la un momentdat, sa se simta atrase si cu care, de ce nu, sa inceapa o relatie.
Prietenii cu beneficii: ne dau sau nu lumea peste cap?

Dar cat de benefice sunt astfel de relatii? Multi se gandesc ca in asemenea situatii rezultatele pot fi devastatoare. De exemplu, Mila Kunis si Justin Timberlake in iconica comedie-romantica din 2011 care contura perfect ideea de prieteni cu beneficii.

Potrivit specialistilor, relatiile de acest gen pot fi chiar benefice si sanatoase, dar doar daca sunteti foarte atenti. Mai mult, in cazul unor, relatiile de tipul ”friends with benefits” functioneaza mai bine decat atunci cand se afla intr-o relatie traditionala. De exemplu, atunci cand te afli intr-un anumit punct din viata ta cand pur si simplu nu ai timp sa te implici serios intr-o relatie, aceasta poate fi chiar o alegere desteapta.

Ca-n orice relatie, comunicarea este cheia, iar acest lucru se aplica si in situatia relatiilor de prietenie cu beneficii. In primul rand, fiecare partener trebuie sa inteleaga ce-si doreste celalalt, cat trebuie sa dureze, care sunt limitele si intentiile fiecaruia. Daca unul dintre parteneri doreste ca toata aceata ”joaca” sa se transforme in ceva serios, iar de partea cealalata intentiile nu sunt similare, atunci apare o problema. Mai mult, in astel de relatii, partenerii trebuie sa stabileasca anumite reguli si sa-si puna intrebari: Putem iesi si cu alte persoane? Ne spunem daca iesim cu alte persoane? Ce se intampla daca ne culcam cu un alt partener? Cat de des ar trebui sa vorbim? Le spunem prietenilor despre noi?

Foarte putine relatii de prietenie cu beneficii arata la fel, iar asta pentru ca in unele dintre ele partenerii sunt implicati doar fizic, in timp ce in altele sunt implicati si emotional. Tocmai de aceea este foarte important sa stabiliti aceste aspecte, sa comunicati deschis si constant, mai ales cand sentimentele incep sa se schimbe.

Spre deosebire de relatiile traditionale este mult mai usor sa aduci in discutie sentimentele, cum si cand ar trebui sa se incheie relatia. Sa nu uitam ca desi pare floare la ureche, ca nu trebuie sa te implici atat de mult in relatie sau ca poate nu ai de ce sa-ti faci griji in privinta alegerilor pe care partenerul sau prietenul tau le face, poti ajunge in punctul de a te indragosti, iar mai tarziu sa-ti doresti sa aveti o relatie seriosa, dar de partea cealalta lucrurile sa nu coincida.

Sursa foto: Google.com

Sursa: csid.ro
Articole din aceeasi categorie