13.12.2019
Poze rare cu Nicolae si Elena Ceausescu in costume de baie, realizate intr-o vacanta
Revista Historia a publicat cateva fotografii rare cu Nicolae si Elena Ceausescu in costume de baie.

Incepand cu anul 1966, Nicolae Ceausescu isi muta „curtenii”, vara, la Neptun. In complexul special amenajat se tineau sedinte si se faceau primiri de oaspeti straini. Ceausescu nu mai agrea izolarea demnitarilor in concediu, dar nici turismul romanilor in Occident, scrie historia.ro.

Noua statiune Neptun a fost conceputa ca o resedinta de vara a Puterii si ca destinatie de concediu a birocratiei rosii din Romania inca din vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Inaintea mortii lui s-au proiectat, in planurile de modernizare a litoralului, vile pentru demnitari si case de odihna pentru activisti de partid, scriitori, oameni de cultura si arta.

niceoae_elena_ceauseascu-costum_de_baie

nicolae_ceausescu-costum_de_baie-elena_ceausescu-la_mare

Activului de partid, de la secretari doi de judet pana la primari de comune si ziaristi, ii erau destinate hotelurile „Arad", „Craiova" si „Slatina".

Cei cu functii de varf erau cazati in vile de protocol pozitionate aproape de resedintele „curtenilor" lui Ceausescu.

Pe timpul verii, incepand cu 1966, Ceausescu isi muta „curtea" la Neptun. Cu neveste, copii, menajere si bone, din a doua jumatate a lui iulie si pana in septembrie, demnitarii se cazau in vilele destinate. Ascunsi vederii de garduri inalte si protejati de intalniri cu turistii de paznicii care patrulau continuu imprejurul „obiectivului”, curtenii isi adaptau programul zilei dupa Ceausescu

Vila de la Neptun era deservita de 90 de angajati, selectati dupa regulile personalului de la Bucuresti si Snagov.

Sursa foto: historia.ro

Articole din aceeasi categorie