26.04.2023
Poveste cu final fericit! Un pictor moldovean a facut cel mai impresionant portret cu un baietel din Ucraina - FOTO/VIDEO

Pictorul moldovean, Valeriu Jabinschi a facut un portret cu fata unui baietel, iar acest portret a fost intitulat Soarele Ucrainei.

Cu ceva timp in urma pe retelele de socializare a aparut un videoclip viral in care aparea un baietel cantand melodia„Imbratiseaza-ma”in limba ucraineana. Tata l-a intrebat ce vrea cel mai mult si el a raspuns: "pace".

Un duet de exceptie! Pasha Parfeni impreuna cu bunica lui au interpretat piesa „Soarele si Luna”: „Imi doresc ca multi dintre noi la 30 sa aiba energia ta la 89” - VIDEO

Acest videoclip a fost o inspiratie pentru artistul Valeriu Jabinschi sa faca un portret cu chipul acestui copil adorabil. 

Iar peste ceva timp dupa ce a terminat portretul sotia acestuia Natalia, a postat un mesaj: „Impreuna cu sotul meu Valeriu, cautam contacte ale parintilor acestui baietel pentru a-i prezenta portretul. Acestea sunt imbratisarile calde dintre Ucraina si Moldova datorita valorilor umane. Prieteni, sunt sigur ca noi il vom gasi pe micutul acesta. Contez foarte mult pe ajutorul vostru.”

Dupa ceva timp de cautare fara rezultate, Natalia a postat un alt mesaj unde marturiseste ca:„Vreau sa va spun o poveste frumoasa astazi. Am vizionat un videoclip pe internet unde un baietel ucrainean canta un cantec despre razboi. Sotul meu a fost atat de impresionat de ceea ce a vazut incat a decis sa picteze un portret al acestui copil si sa i-l dea. A pictat un portret, dar nu am putut gasi acest copil pentru mult timp”. 

Tatiana Heghea - cu lacrimi in ochi! Interpreta a povestit despre avortul spontan pe care l-a suferit: „Mi-a fost dureros pentru ca...” - VIDEO

„Astazi, cu ajutorul prietenei noastre ucraineene Oksana Kuznetsova si prietenilor ei, am gasit baietelul si am luat legatura cu parintii sai. Acum ii vom putea preda portretul micului soare, care se numeste Soarele Ucrainei. Pictat de artistul moldovean Valeriu Zhabinski.”

Iar la final aceasta a mai adaugat ca:„Am primit chiar si un video cu multumiri din partea personajului picturii. Multumim mult tuturor celor care ne-au ajutat in gasirea baiatului.”

Internautii au adaugat mai multe mesaje de felicitare in adresa artistului pentru capodopera pe care a facut-o: „Aceasta poveste m-a emotionat pana la lacrimi. Ceea ce a facut familia ta este nepretuit! Ca ceea ce face Moldova pentru cetatenii ucraineni. Multumesc, frumoasa Moldova”,  „Respect Valeriu ! Foarte Frumos Gest ! Respect !”,  „Este... frumos... induiosator... Multumesc, oameni buni”,  „Multumesc foarte mult! Este incredibil!!!”,  „Frumos!”.

Pe asta nu ai vazut-o! Vezi cum arata Iuliana Beregoi in poza de buletin - FOTO

Articole din aceeasi categorie