Proprietarul unei afaceri cu capsuni din Moldova a povestit ca foloseste doar metode naturaliste de combatele a daunatorilor. „Ca orice cultura, capsunile tot au daunatori si aici vorbim atat de insecte cat si de acarieni. Combatem aceste insecte cu modalitati biologice. De exemplu, pentru gandacul paros, un daunator foarte mare anume pentru flori il combatem cu un feromon adus din Africa. Cumva noi amagim acesti gandaci. De asemenea folosim preparate pe baza de usturoi pentru a combate acarienii care la fel dauneaza capsunilor.”, a povestit Dorin Dolghii.

Dorin a explicat si faptul ca de obicei capsunile crescute cu ajutorul susbtantelor chimice nu se diferentiaza fata ce cele crescute natural. „Nu le putem compara cumva pe cele crescute cu chimie sau fara, de aceea noi suntem pentru aceea ca potentialul cumparator sa stie de la cine cumpara aceasta capsuna.”

De asemenea omul de afaceri a explicat ca nu este corect faptul ca, cu cat o capsuna este mai mare cu ata ea este crescuta mai nenatural. „O capsuna crescuta in conditii normale poate ajunge la 30 pana la 50 de grame. Capsuna normala trebuie sa fie mare. O capsuna mica este consecinta zilelor insorite. Deci, o capsuna buna este si o capsuna mare.”
Ema Uta l-a prezentat parintilor pe Alex Bodi! Inainte de asta au facut turul manastirilor - FOTO
„Capsunile din sera necesita ingrijire delicata. In primul rand este vorba de combaterea de daunatori. De asemenea este necesara eliminarea ierbii dintre capsuni care se face manual fara folosirea de erbicide.”, a mentionat Dorin Dolghii.

