19.03.2024
Postul Pastelui! Cum sa slabesti fara sa iti pui in pericol sanatatea. Corina Dascalu, nutritionista: „Apelam la cat mai multe...” - VIDEO

A inceput cel mai lung post de peste an, Postul Pastelui. Despre cum facem ca el sa fie si o perioada in care mancam sanatos si gustos, afla de la nutritionista Corina Dascalu, invitata emisiunii O Seara Perfecta.

„Tu ai creat si un program despre cum sa tii post sanatos. Un program care include ce?”, a intrebat prezentatoarea emisiunii, Anisoara Loghin. „Eu sustin oamenii pe tot parcursul postului sa il urmeze corect pentru ca intram in pana de idei cand vine vorba de retete. Oamenii profita de aceasta perioada sa mai si slabeasca. Daca tu tii un post corect atunci reusesti sa slabesti. Postul nu intamplator e primavara, in perioada asta incercam sa ne descarcam. Cum o facem? Apelam la cat mai multe cruditati. Verdeturile sunt vegetalele detoxifiante”, a raspuns invitata.

Corina Dascalu a mentionat ca cea mai multa energie pentru corp este oferita de fructe si legume: „Mai mancam varza, ceapa verde si restul le cumparam de la piata sau din market. In primul rand sunt 21 de zile in care nu se repeta practic nicio reteta. Un alt lucru extrem de important este combinatia corecta a acestor alimente, ca sa luam nutrientii. Cea mai buna energie cand tinem post sunt crutitatile”.

Horoscop 19 martie 2024. Zodiile care gasesc echilibrul perfect intre locul de munca si familie

Daca nu stii ce sa mananci dimineata in perioada postului, nutritionista are cateva alternative. „Dimineata daca vreti ceva dulce apelati la terciuri, eu merg mult pe varianta terciurilor sanatoase, fara gluten, de exemplu: meiul, arpacasul, hrisca”, a spus Corina.

Iar daca iti doresti un pranz satios, cea mai buna solutie este: „Pentru pranz: bors rosu, bors cu varza, hrisca cu legume, mamaliga cu tocanita de ardei si rosii, supa de linte, tocanica cu naut si crema de cocos”.

Schimbare radicala de look pentru Keanu Reeves! Legendarul actor din Matrix si John Wick si-a surprins total fanii - FOTO

„Seara mergem catre crutidati. Seara organismul nu are nevoie de foarta multa mancare. Daca totusi nu putem fara gustari luam niste nuci hidratate, migdale, legume crude”, a mai povestit Corina Dascalu, nutritionista.

Articole din aceeasi categorie