12.02.2021
Placinte puhave si gustoase, ca la mama acasa, insa nu sunt pregatite dupa reteta traditionala. Dorin PLATON, tehnolog alimentar: „Secretul este anume in...”

Cine dintre noi nu-si aminteste de gustul placintelor moi si puhave facute de mama sau bunica? Cu siguranta este gustul care nu se uita niciodata, iar astazi il putem regasi mai usor decat ne imaginam, doar ca intr-o alta forma. Unde si cum anume? 

Citeste si :  Anul Nou chinezesc! In vizita la un profesor din China stabilit in Moldova. Ce traditii si obiceiuri respecta poporul chinezesc, dar si ce pune pe masa de sarbatoare

Brutaria de la Bardar functioneaza de mai mult de 20 de ani.

Victor NISTORICA, administrator brutarie: „Prima perioada producea exact ce face orice brutarie clasica, colaci, paine..”

Pe langa produsele de patiserie traditionale, aici se fac in special placinte. Dar nu orice fel de placinte, ci...congelate.

Pana a prinde forma, placintele parcurg un drum lung si deloc usor.

Totusi, secretul celor mai gustoase placinte se ascunde in umplutura.  Odata umplute, placintele se impaturesc. 

Iar ultimul pas este congelarea.

Astazi, gospodinele de la Bardar isi amintesc cu drag de primele placinte facute candva.

Intre timp, datorita placintelor congelate a crescut si numarul angajatilor din brutarie.

Citeste si :  Igor Dodon si-a inceput ziua cu o declaratie de dragoste: "Mereu ai fost si vei ramane Prima Doamna a sufletului nostru"
Articole din aceeasi categorie