25.11.2020
Pana acum, ai mancat gresit ciocolata. Afla secretul care o face si mai delicioasa

Este unul dintre cele mai populare dulciuri din lume, asa ca ai putea crede ca stii totul despre cum se mananca, intr-o maniera corecta, ciocolata. 

Cu toate acestea, se pare ca multi dintre noi savureaza gresit ciocolata si, astfel, nu profita din plin de aroma completa a deliciosului desert, conform unui expert in domeniu.

Sarah Hartnett, cosultant international in patiserie si ciocolata, a explicat care sunt trucurile care fac ciocolata sa aiba gust mai bun.

Nu trebuie tinuta la frigider

”Ciocolata este o experienta multisenzoriala, iar mirosul conteaza in proportie de 80 la suta pentru aroma finala. Ciocolata trebuie pastrata la temperatura camerei. Daca este tinuta la temperaturi extreme, untul de cacao se poate topi sau inmuia. Chiar daca va fi la fel de comestibila, ciocolata nu va mai avea luciul specific. De asemenea, este important sa nu o tinem langa alimente cu miros puternic, ca sa nu absoarba respectivele arome”.

Trebuie sa o mirosi inainte sa o mananci

”Mirosind ciocolata, iti pregatesti simturile pentru degustare. Trebuie sa o privesti intai, sa-i admiri stralucirea, sa o mirosi, sa asculti pocnetul atunci cand o rupi in bucati - toate acestea sunt modalitati de a savura ciocolata si de a crea anticipatia gustului”. 

Ia bucati mici si nu o mesteca niciodata

Ciocolata se topeste la temperatura corpului, asa ca trebuie sa o lasi sa se dizolve pe limba, incet si sa te bucuri de intreaga experienta, pentru ca doar atunci un anumit gust al acesteia va putea fi sesizat. 

Citeste si :  O femeie cu gura mare a devenit populara pe TikTok, dupa ce s-a filmat cum mananca. Sute de mii de oameni ii urmaresc zilnic postarile
Articole din aceeasi categorie