27.02.2022
„Pacea este singura cale!”: Stephen King, Jared Leto, Cardi B si alte vedete occidentale - despre evenimentele din Ucraina

Mai multe vedete occidentale au vorbit despre evenimentele care au loc pe teritoriul Ucrainei dupa ce presedintele Rusiei Vladimir Putin a anuntat inceperea unei operatiuni militare speciale. 

Actorul si solistul formatiei „Thirty Seconds to Mars” - Jared Leto:

„Sper ca pacea va predomina in acest conflict si totul se va rezolva pasnic. Prietenilor si familiei mele din Ucraina: mi se frange inima cand vad ca acest conflict a devenit atat de devastator. Va rugam sa fiti foarte atenti si sa aveti grija de voi cat mai mult posibil. In aceasta perioada groaznica, gandurile mele sunt cu voi, cu cei dragi”.

Cristina Burdulescu - cum a reactionat viitoarea mamica la razboiul declansat contra Ucrainei: „Ieri am cunoscut emotii pe care nu le-am mai trait vreodata” - FOTO

Cantareata Miley Cyrus s-a alaturat celebritatilor occidentale care au comentat conflictul:

„In aceasta dimineata a fost sfasietor sa ma trezesc la vestea ca Ucraina a fost invadata. Am trait o experienta incredibila in timpul filmarilor la videoclipul meu pentru piesa „Nothing Breaks Like A Heart” in Kiev si am sa fiu mereu recunoscatoare tuturor oamenilor de acolo, care m-au intalnit cu caldura si cu bratele deschise. Sunt rapoarte ca deja 40 de oameni au fost omorati si ca acest conflict poate aduce la mai multe decese si la multi refugiati care sunt nevoiti si fortati sa isi paraseasca casele si tot ce au. Sunt solidara cu toti cei care se afla in prezent in Ucraina, cu toti care sunt afectati de acest razboi si cu comunitatea noastra, care ii cheama pe toti sa inceteze imediat acest conflict”.

Cantareata Cardi B a comentat situatia data pe Twitter si a spus ca spera la un rezultat favorabil:

„Imi doresc ca acesti lideri mondiali sa inceteze sa se intreaca in putere si sa se gandeasca la cei care vor suferi si sufera cu adevarat. Sunt niste oameni simpli. Razboiul, sanctiunile, invazia ar trebui sa fie ultimul lucru pentru care acesti lideri ar trebui sa-si faca griji”. 

Scriitorul Stephen King a postat si el pe Twitter:

„Ceea ce am invatat cu totii de cand suntem mici, din momentul in care eram pe un teren de joaca si un copil mai mare il lovea pe cel mai mic, noi nu trebuia sa stam pe loc. S-ar putea sa fii lovit de doua ori in timp ce il vei face pe cel mai mare sa se opreasca, dar asta este ceea ce trebuia de facut”. 

Actrita Shannen Doherty, vedeta serialului Charmed, a dedicat o lunga postare acestei situatii:

„Se intampla acum. Atrageti atentia. Vorbiti despre asta. Nu pot sa cred ca vedetele si influencerii posteaza acum despre propriile lor realizari sau despre o noua geanta, atunci cand in Ucraina se ucid copii, tati, mame, fii si fiice. Stiu ca retelele de socializare sunt limitate, dar totusi ei pot face ceva. Ma rog pentru tine, Ucraina”. 

Surorile Bella si Gigi Hadid: „Ni se rupe inima pentru Ucraina si pentru toti cei care sunt afectati de aceasta realitate cruda” - FOTO

Nici CEO-ul Apple, Tim Cook, nu a stat deoparte:

„Sunt profund ingrijorat de situatia din Ucraina. Facem tot posibilul pentru lucratorii nostri ucraineni si vom sprijini initiativele umanitare. Ma gandesc la oamenii care sunt acum in pericol si ma alatur tuturor celor care cer pace”. 

Vedeta serialului TV „Clone” Giovanna Antonelli si-a impartasit si ea emotiile:

„Razboiul nu va rezolva niciodata nimic. Pacea este intotdeauna singura cale!”

„De dragul umanitatii, nu permiteti sa izbucneasca in Europa cel mai teribil razboi de la inceputul secolului, cu consecinte nu numai devastatoare pentru Ucraina si tragice pentru Federatia Rusa, ci cu consecinte pe care nu le putem prevedea”,scrie secretarul ONU Antonio Guterres.

Fotbalistul brazilian Pele si-a exprimat simpatia pentru cetatenii Ucrainei pe Twitter:

„Sunt solidar cu poporul Ucrainei”.

Nici baschetbalistii NBA nu au stat deoparte. Cluburile de jucatori „Sacramento Kings” si „Denver Nuggets” au pastrat un moment de tacere, tinandu-se de mana. La acel moment, pe tabela de marcaj aparea semnul „Nu razboiului” in engleza si ucraineana.

Jucatorul lui Sacramento Kings, Alexei Len, care este originar din Ucraina, a vorbit despre acest conflict: 

„O mare tragedie s-a intamplat cu iubita noastra patrie, Ucraina. Condamnam categoric razboiul. Ucraina este o tara pasnica si independenta, in ea traiesc oameni care vor sa-si decida propriul destin”. 

Multe vedete i-au sprijinit pe locuitorii Ucrainei cu repostari. Billy Eilish a postat in Instagram Story apelurile pentru pace in Ucraina, iar Hailey Bieber a publicat o harta a Ucrainei, pe care a postat autocolante cu inima franta.

Angelina Jolie a postat imagini emotionante din Moldova, de la granita cu Ucraina - VIDEO

Postari similare au aparut si pe blogurile Bella si Gigi Hadid, Dua Lipa, Ariana Grande, Orlando Bloom si altele.

Oamenii aflati in centrul conflictului au fost sustinuti de ducii de Sussex, printul Harry si Meghan Markle, iar actrita Angelina Jolie si-a anuntat disponibilitatea de a ajuta refugiatii ucraineni.

Regizorul Sean Penn a decis sa faca lumina asupra evenimentelor care au loc in Ucraina pe cont propriu si a mers in tara pentru a lucra la un documentar. 

Articole din aceeasi categorie